VACKRA FOTBOLLSSPELARE


vi är starka

Bryt ihop och kom igen - vi faller tillsammans och vi reser oss upp tillsammans

- vi är starka LIF -

TILL ALLA TJEJER I LIFS DAMLAG

Idag ska jag lämna fotspår i bloggen. troligtvis första och sista gången. men det ska göras endast för detta inlägget är en stor ELOGE till alla brudar i LIFs damlag!

JAG ÄR SÅ GLAD ATT JAG SPRICKER

IDAG VAR DAGEN DÅ JAG GICK STEGET LÄNGRE I MIN REHAB och utökade mitt program
OCH FY (FAAAAN) VAD GLAD JAG ÄR FÖR DET GICK SÅ OTROLIIIIIGT BRA!!!!!


jag kan meddela alla trogna läsare och alla lif:are att jag är PÅGÅNG
och då menar jag inte på ett fjompigt sätt, utan jag är verkligen PÅGÅNG

idag mina vänner, idag deltog jag på ajaxsexan, till och med ett vristskott fick vara med i bilden och som det blev, utan smärta
och som jag sprang på idioten med boll, och bollen var vid fötterna
mina vänner, jag tog i i mitt ryck mer än förra veckan, jag var säkerligen uppe på 70 % och kände ingen smärta

mina vänner, jag är pågång

och detta skriver jag alla LIF´s läsare, för att jag vill att ni ska veta att detta hade aldrig någonsin varit möjligt om inte mina underbara lagkamrater och tränare stöttat mig igenom detta,
jag vill att alla ni där ute som läser detta verkligen ska veta hur fantastiska mina lagkamrater är, hur otroligt magiska dom är, varenda en på olika sätt. dom är fantastiska och jag är så otroligt stolt över att få spela tillsammans med dessa underbara tjejer, att få bära Landsbros tröja och att få vara en i laget, en i LANDSBRO IF DAM

mina älskade lagkamrater, dela er glädje med mig, jag är pågång, jag är snart tillbaka, tack vare rehaben och tack vare ert stöd genom min skadetid! ta åt er tjejer, ni är guld värda, varenda en!!

jag ser ljuset, trots att det är en bit bort och inte inom räckhåll ännu, så ser jag det.


// Zara!

Ett magplask..

Ett magplask från tvåan gör ont men man repar sig.








NU KÖR VI!


I LIF finns laget!

Jag tror att det var fler än jag som var besvikna efter dagens match mot Glimåkra. På bussen hem hann man tänka lite på sin och lagets insatts. 

Själv tycker jag att vi kom dit som ett taggat LIF, och uppvärmningen kändes inte på något vis ofokuserad. Men ibland går det väll bara inte som man tänkt sig... Det e aldrig roligt att få 4 mål i baken efter 30 minuter, och sen försöka hämta upp underläget! Men det är just det jag vill framföra i detta inlägget. Vi lyckas i och för sig inte få in något mål, och matchen slutar tillslut 4-0. Men att vi VILL så mycket mer, att vi PEPPAR varandra, och ändå KÄMPAR för förbättring under hela matchen, SPELARE som LEDARE, det tycker jag är stort! Det var inte någon som skällde på någon annan för deras prestation, utan försökte istället hjälpa den på bästa sätt. Vi försökte hitta det positiva, och föra fram det. Nu är det bara upp till oss att förbättra och lära av det negativa och ta in det positiva! För på onsdag är det ju ännu en efterlängtad match på Vallen!!! :)
 
Som Jack sa: Vi vinner som ett lag, och förlorar som ett lag!!! Idag förlorade vi som ett lag, men på något sätt känner jag att vi är vinnare ändå, som lag, som LIF!

Och ja Elin, solen går ju faktiskt upp imorgon också! :)



#10

B-lagsmatch mot... ja, vad var det nu de hette?

Det har blivit lite min grej det här med att skriva ett inlägg efter varje match. Och när jag idag var uttagen till B-laget tänker jag inte göra nåt undantag. För motståndet stod... FIF/BIF/LGOIF(???) Ja, ett av det här sammansatta lagen var i alla fall Forsheda och inte Forserum... ;)
Matchen slutade 3-3 efter en väldigt knackig första halvlek. De ledde med 1-3 i paus och det var det nog ingen i laget som var nöjd med. För trots att vi inte var topp var vi i alla fall det spelförande laget och då är det surt när det trillar in för många mål i baken.
Andra halvlek gick desto bättre och det är väl mest den vi får ta med oss till kommande matcher. De blev trötta och försökte inte ens spela fotboll, utan istället sparkade de fotboll (som ledarna brukar säga). Men vi fick igång vårt spel lite bättre och vann den med 2-0. Skönt att få göra mål med, det känns som om det gäller att njuta av det riktigt mycket, det lär nog dröja innan det händer igen ;)

Det är lite annorlunda att spela med B-laget än med A-laget. För det första är det frukten, som Otto påpekade. Hon som brukar sitta och smaska i sig det mesta av den på A-lagsmatcherna saknade den nu. Det var nog ingen som visste att hon var en fruktoman, jag tror inte ens hon visste om det själv innan hon kom till oss.
En annan sak är det här med de bestämda platserna i omklädningsrummet. Det är liksom inte officiellt bestämt, men ändå vet alla sin plats, om ni förstår vad jag menar. Alla utom Maja J. Idag var det nog tredje gången som hon hade satt sig på Evas plats. I alla dessa år har Eva fått ha den för sig själv, men dessa ungdomar nuförtiden alltså, de lär sig aldrig...
Jag har ju pratat ganska mycket om det där med förändringar när det gäller rutinerna i A-laget. I B-laget är förändringar vardag. Man vet aldrig riktigt var man kan få spela eller vilket nummer man får. Men ni har ju sett bevis på det innan, förändringar kan vara nyckeln till framgång!

Som avslutning vill jag bara ge en stor eloge till HELA laget för att vi aldrig ger upp. Det var lite motigt i första halvleken, men vid upphämtningen i andra visar vi för varandra att vi fortsätter kämpa, oavsett vad som händer! Vi är bäst!

#15 (fast idag var det #5)

lagfester förr

hoppas ni får en minst lika rolig lagfest som vi alltid brukar ha :)
och att ni vann matchen idag såklart!!!  :D

Hej här kommer Seger-ringen!



I ringen står alltid segrarna!!!.... och vem vill inte stå som vinnare i LIF idag!? :)

Music is everything

Först och främst vill jag bara börja med att säga att det är jättekul att den här bloggen har vaknat till liv igen! Nya bloggare tas emot med öppna armar för vi är ett lag och i ett lag ska alla vara delaktiga.

Igår var vi ju då iväg på match igen och den här gången var det Smålandscupen som gällde. Vi mötte Hultsfred (precis som förra året) på en ganska värdelös plan (precis som förra året) och vi vann (precis som förra året). Jag kommer inte ihåg förra årets siffror men i år blev det i alla fall 5-2. Det kändes som en ganska stabil seger, även om spelet var lite haltande stundtals. Vidare analyser av matchen lämnar jag åt hemsidan och andra bloggare.

Planen där vi spelade är väldigt fint belägen och på håll ser den jättefin ut. Men när man sen kommer ner på själva gräset ser man att det inte är så mycket till plan. Högt gräs på vissa ställen och sen lite kala fläckar här och där, kort och gott en ganska studsig och ojämn plan.
Eftersom det var något så speciellt som Smålandscupen så hade vi självklart med oss supportrar. De hejade oavbrutet hela matchen och man kunde höra att de fanns där hela tiden tack vare deras speciella signaturapplåd. Den där applåden dök upp lite när som helst, oftast efter mål förstås, men även efter en lyckad löpning eller passning. Man kände att stödet fanns från sidan hela tiden!

Från förra matchen skrev jag ju lite om vissa förändringar som gjordes och eftersom det gick så bra då fortsatte vi förstås ha det som vi hade det då. Det utbröt dock nästan lite panik när vi först inte kunde hitta den grå målvaktströjan, men som tur var kom den fram till slut.

Efter den här matchen insåg jag en sak: Uppvärmningsmusiken spelar roll! Det går inte att ha vilken musik som helst, den måste kunna tagga oss ordentligt. Hultsfred satte på någon gammal blandskiva från 2005 eller nåt och nästan hela skivan bestod av lugna låtar. Jag vet inte hur det var med er andra men jag kände mig inte speciellt laddad i alla fall. Och det märktes av i början av matchen också, man var inte riktigt med från början. Jag tror garanterat att det hade gått bättre från början med bättre musik! Så tänk på det alla ni som klagar när Malin eller Julia byter låtar på stereon hela tiden. De vill ju bara hitta den rätta låten.

#15


LAGFEST

Jag tackar föregående talare å mina djupaste vägnar och lämnar därmed över ordet till mig :)

Egentligen har jag inte särskilt mycket på hjärtat så jag ska försöka hålla mig kort. Jag har alltså fått förmånen att hålla i den stora tillställningen på lördag kväll, det är en stor ära! Jag hoppas att alla som känner sig tillhöra Landsbro IF damlag har tillfälle att titta förbi och kanske ta sig en liten drink. Konfirmationer, Spanienresor och andra fester är alltså INTE acceptabla och kommer ej godkännas. En annan vanlig ursäkt brukar vara att man inte visste om att det var, det kommer inte hända denna gången. Jag kan garantera att ni inte kommer kunna missa den!

Vi ser fram emot en lugn och fin kväll så jag slipper städa, hittar ni inte hit så är det bara att slå en liten pling till någon som vet.

Puss & Kram från er alldeles egna målvakt :)

då va de dax igen....

för ett litet inlägg. Vi har en riktigt duktig bloggerska i laget, men nu tänkte vi lite såhär, behövs det inte lite motståndare i kampen om den åtråvärda titeln som delas ut på årsfesten? Jo det tycker vi, så alla där ute, våga utmana henne!

Måndagens träning var livad som vanligt, Malle (Malin Sjöberg) lät tankarna flyga iväg lite, men det är härligt med en nytänkare i laget.

Himlen är klarblå och solen skiner, underbart! Idag är det match och jag hoppas att alla äter kajsas välanvända spikskor, taggtråd går också bra. Ikväll väntas det bli rekordmycket publik på Hultsfred lojals arena, skorna ska vara välputsade, tröjan instoppad och strumporna rena (det är viktigt Jonna), när vi med stolta steg marscherar ut på planen. Just idag är vi starka tjejer!

Imon är det fika som står på schemat och om jag inte minns fel så är det Malin och Emma som har hand om det. Om Malin får bestämma så blir det nog en kladdis och det är ju inte helt fel. Efter träningen är det eurovison som gäller, svenska Eric Saade uppträder och jag vet en som nog gärna hade befunnit sig i Tyskland! Jag säger bara en sak, Vetlanda-bilen lär ju få skynda sig i duschen, bara en liten parantes och en liten förvarning till dig Elin :).

Erics hyllning till LIF: (text: Ellen O, Frida, Mathilda, Jonna, Ida, Jack. Musik: Eric Saade"

" Vi har kämpat ända in i slutsignal,
  vi klarade vi gjorde det.
  Vi slet, vi trampade, vi kampade,
  3 poäng är vår refräng, ja 3 poäng är vår refräng"

NU LADDAR VI! // en ny utmanare..


Små förändringar gör STOR skillnad

Man brukar ju säga tredje gången gillt och idag kom den äntligen, den efterlängtade SEGERN!
Det var en ganska klar seger också, 4-0 blev resultatet. Jag är ingen mästare på matchreferat, det låter jag er läsa på hemsidan istället. Men jag kan ju ta alla roliga grejer som hände runtom istället!

Dagen började med att vi Landsbro-spelare samlades på vallen vid 11 och Jullan passar direkt på att påpeka vilken ful buss vi ska åka med. Visst hade vi hellre velat att det skulle stå "Landsbrobussen" istället för Vrigstadbussen men det var i alla fall bekväma säten och bra luftkonditionering. Dessutom fanns det ett litet krypin "under" bussen för dem som kände sig lite trötta. Det var några stycken som slumrade till på nedresan men ingen annan än Stina tog tillfället i akt att prova på krypinet. Enligt rapporter från henne var det bekvämt att ligga på men man fick en liten lätt klaustrofobisk känsla eftersom det bara fanns ett fönster.

Nog om bussresan, innan vi kom fram till Asarum gjorde vi ett litet stopp i Tingsryd. Alla ledarna och chauförren passade på att handla onyttigheter, så som mjukglass och cola, medan vi spelare tålmodigt satt och väntade. Elin och Mathilda försvann iväg en liten stund och ingen visste riktigt vart de tog vägen. Men rykten spreds att de hittat en scen och gjort en snabbspelning för invånarna i Tingsryd. Elin hade visst headbangat så att hon nästan brutit nacken men det var inget som märktes av på matchen senare. Inte visste jag att vi hade två hemliga rockstars i laget?!

Väl framme i Asarum möttes vi av en strålande sol och en fin anläggning. Det kändes lite i luften att något var på gång men det var lite svårt att sätta fingret på vad det var exakt.
Ni som har följt våra matcher vet ju att vi började ganska katastrofalt med förlust och kom igen förra veckan med oavgjort resultat. Denna gången skulle det bara vara vinst. Jag är lite vidskeplig av mig så jag tog mig en funderare över vad som inte riktigt hade stämt fullt ut de tidigare matcherna. Så idag kom jag och min målisvän Frida fram till att det var dags att vinna och bryta trenden med att vi inte vann. Vi gjorde många förändringar för oss själva och här ska ni få höra några av dem:

- Jag använde benskyddstejp, det gör jag aldrig annars eftersom jag är rädd för att få kramp.
- Frida hade inte på sig någon överdragströja, det brukar hon alltid ha annars.
- Visserligen sprang vi sist i ledet på uppvärmningen som vi alltid gör, men denna gången bytte vi två plats så att jag började springa på högersidan.
- Jag ställde mig i det högra passningsledet, det som var närmast målet. Annars brukar jag alltid ställa mig i det vänstra (för att slippa gå så långt)

Det kanske kan verka som småsaker, men som sagt, jag är en ganska vidskeplig person. Här kommer i alla fall den tydligaste förändringen av alla som jag är övertygad om att den hade största delen i vår seger och trendbrytning idag:

- Första matchen hade Frida den röda målvaktströjan. Då förlorade vi. Förra matchen hade hon den röda tröjan på sig men fick dra på sig den gråa över eftersom motståndarna var röda. Hon hade alltså både den röda och den grå målvaktströjan på sig. Då blev det oavgjort. Men idag, idag hade hon bara på sig den grå tröjan och se vad det ledde till! Frida storspelade i målet och höll nollan! Ingenting är en slump, allt händer av en anledning!

Hoppas nu på vinst för B-laget i morgon mot Gnosjö borta. För andra lag hade det kanske varit tungt med två bortamatcher på raken. Men ni känner ju oss, LIF Dam. För oss är ingenting svårt eller jobbigt. Vi bara kör på och kör över med ett glatt leende på läpparna.

Hej så länge
/ #15


.

 snyggare målis får man faktiskt leta efter!

.

 snyggare målis får man faktiskt leta efter!

.

 kapten

!

 skönare brudar

fniss i en hiss

 sköna tjejer

Varför kissar gud??

Det är den 5 maj och regnet öser ner, öser är kanske och ta i men det regnar iaf.
Jag som hade tänkt att bli brun och fin till sommaren då man vill ragga såklart hehe :)
En del teorier säger att det är gud som kissar medans andra tror det är kungen som bestämmer...

Igår var det onsdag och det innerbär jobbig träning, endel tycker iaf den är jobbig medans emma och eva springer och fnissar och har skitskoj. Jag moa och jonna startade vid samma hörnflagga och varje gång vi skulle vila var det jag som låg ner, tror att dom skrattade lite åt mig när jag låg där och tyckte synd om mig själv.. ;)
 Efter träningen stannade jag och emma kvar och slog lite crossbollar. Jack och peter kom nyfiket ut på planen och gav oss fina råd. Jack berättade om när han var ung och så klart var det mycket bättre då, han spelade i division 3 och han var KUNG, efter ett tag kom det fram till att han oftast satt på bänken. Men som alla vet tycker vi om honom ändå :D

Idag är det Torsdag som alla kanske vet och fika står på schemat, vi i LIF DAM älskar fika. Jonna är en höjdare på att äta kakor och moa är inte heller så dålig.

Eftersom det är så tråkigt väder ska jag försöka lägga upp lite roliga bilder som kan liva upp stämningen :)






RSS 2.0