Laget före jaget

Heeej :)


Jag vill bara ta och tacka alla för en trevlig och rolig lagfest igår! Och ett extra stor tack Till Mathilda som lät oss vara i hennes hus :)

Hoppas alla hade kul och det blir självklart fler lagfester i framtiden!

Nu ser vi framåt mot nya matcher och hoppas att våren snart är här så vi kan komma ut och spela på gräset.

Om cirka en månad är det ju träningsläger också.. Undra om dit vi ska är lika läskigt som förra året? hehe Läskiga gubbar, en kyrkogård, en tom liten by där ingen människa syntes till..En liten chokladbutik med massa choklad....Undra vad dem egentligen innehöll!




Haaaa det gott :)

Kram Bex


Lagfest på tapeten

Heeeeej!

Hoppas alla har det i vintersolen, nu känns det lite som att gräset väntar runt hörnet. Jag har liksom en pirrande känsla i kroppen som får mig att tro på våren och sommaren. Solen existerar, den gör det, den har inte försvunnit.
I år och dar har folk kommit och gått, givit oss glädje och skratt. Varje person har varit lika viktig och lika speciell. Ibland måste tyvärr folk lämna för att kanske hitta nya äventyr. Lika så som att nya människor kommer in och börjar ett nytt äventyr här i Landsbro if.
Det känns som att vi för det mesta har roligt och verkligen få vara de individer som vi är utan att bli dömda. Här kan man leva ut sina galna jag och vara hur trög och flum man vill. Okej jag menar ibland känner man att det blir lite för mycket ibland, men sen kommer jag på att det är kanske det som är tjusningen med Lif, att vi inte är som alla andra, vi är bara för mycket ibland och det får man helt enkelt vänja sig vid. Det har dock tagit mig ett par år....

Vi har några nämnvärda nyförvärv iår och det är vi alla glada för att de har tagit ett klokt och vuxet beslut att byta till helylle klubben landsbro if. Välkomnna!

Tankar har flugit fram och tillbaka i spelares huvuden men ingen har vågat säga det högt....NÄR ÄR NÄSTA LAGFEST?


Alla tänker det, alla vill ha det, alla vill att det ska komma en nu!


Lugna er gott folk, här kommer eran räddning.


Den 26 februari planeras det en storslagen lagfest hemma i någon ännu okänd spelares hus,( vi har lite planer på vems hus vi kan crasha).
Kvällen kommer att innehålla ett hemligt scen-nummer gjort av hemliga spelare (oerhört proffsigt).
Vi spelar även match den dagen så efter matchen kan man tänkas smälla i sig en pizza.
Vi kommer att leka lekar (för dem med barnasinnet kvar, ni andra kan dra åt skogen, torrbollar).
Vi kommer att dansa lite, hoppa lite, stryketräna lite, (skrattmusklerna), tjabba lite, you name it.
Vi välkomnar gärna förslag på hur kvällen kan läggas upp och för att vi ska kunna förbättra och göra alla spelare i laget nöjda så kommer vi att lämna ut en enkät under och efter kvällen, allt för att nästa lagfest ska bli en lika stor succée, (katastrof, enligt vissa, torrbollar).

Om  ni har några eventuella frågor är det bara att diskutera detta runt i laget.


EN STOR PARANTES, är dock att inga tränare är välkomna.



Tack för mig och mina lilla sekreterare.
 
Ha en alldeles strålande helg!


Överlevnadsguide: Hur man överlever en jobbig träning

Här är den äntligen, jag vet att ni har väntat på den länge och nu är den här: Överlevnadsguiden för en jobbig träning.

Tips innan träning:

1. Många brukar tänka på den jobbiga träningen i flera dagar innan, men det är inte rätt väg att gå. Då hinner man bli alldeles för nervös och opepp. Trixet är att tänka på det som ännu ett tillfälle att få träffa sina härliga lagkamrater! Några timmar innan kan man börja tänka på vad det är man ska göra, så att man hinner få i sig rätt mat och allt.

2. Ät inga degiga saker för tätt inpå. Potatismos, Ugnspannkaka och Pizza går fetbort. Innan träning gäller det att ladda upp med nyttigheter, hur tråkigt det än låter. Efterår däremot, då har man gjort sig förtjänt av allt gott som skafferiet har att bjuda på!

3. När du kommer till träningen, se till så att alla förhållanden är perfekta, allt måste stämma. Är det något som felar ska man ta upp det med tränarna. Det kan t.ex. vara att det är för halt ute, eller att man har ont i någon kroppsdel. Ibland känner man inte sånt förrän man har kommit till träningen, det är oftast först då som smärtan bryter ut på riktigt.

Tips under löpträning:

4. När det gäller löpning är mitt främsta tips att försöka slappna av och inte tänka så mycket på vad du gör. Mattenörd som jag är försökte jag ett år räkna ut massa tal i huvudet medans jag sprang. Jag försökte räkna ut i procent hur mycket jag hade sprungit av allt det totala vi skulle springa under säsongen. Men detta är inte något jag råder er att göra! Visst går det ganska lätt under tiden man funderar över det men när man sedan kommer fram till svaret är det så deprimerande lågt att det snarare sänker än höjer en. Så jag råder er att INTE göra detta!

5. Om man känner att det går lite trögare och sämre än vanligt är det lätt hänt att man får lite sämre självförtroende. För att råda bot på detta kan man försöka hitta olika orsaker till sin försämring. Det kan vara allt från underlaget till att lagkompisarna inte pushar dig. Eller så kan det bara vara att du har en dålig dag. Det spelar ingen roll att resten av dagen varit bra, vem har sagt att en dålig dag börjar på morgonen?

Tips under styrketräning:

6. Grundregeln när det gäller styrketräning är att ingen tränare har ögon i nacken. Visst håller de koll på dig, men du kan hålla koll på dem med. Genom att vara uppmärksam på när du är iakttagen och när du inte är det så kan du spara mycket energi. Kör stenhårt några sekunder och ta det sen lite lugnare när de tittar bort. Ovanstående tips går inte att applicera på alla styrkeövningar men då finns det istället andra tips.

7. Man kan låtsas se helt slut ut, eller som att man verkligen kämpar med en övning samtidigt som man kör i ganska lågt tempo. Då ser inte tränarna att du i själva verket inte tar i så mycket, med rätta ansiktsuttrycket kan man lura vem som helst. Detta kräver dock mycket övning och det är något som inte ens jag helt har bemästrat.

8. Vi har ju en övning där man ska ligga på en plint och göra rygglyft och där hjälper tränarna till att agera motvikt. Denna övning kan tyckas omöjlig att göra något åt, de är ju närvarande hela tiden! Men lugna, en klok vän kom idag till mig med ett bra tips som garanterat funkar. Bara man gör den riktigt långsamt ser det ut som om man är jätteambitiös och det är inte särskilt jobbigt heller. Den här kloka vännen i fråga hade faktiskt testat detta och fått beröm för att hon gjorde det ordentligt.

9. Det gäller inte bara att se upp för tränarna, även en del av dina lagkamrater håller ögonen på dig. Det tar några gånger men efter ett tag märker man vilka som jobbar som hemliga spioner åt tränarna och de gäller det att se upp för! Lyckligtvis är vi andra icke-skvallrare än så länge i övervägande majoritet så det är ett ganska litet problem just nu. Men det finns fortfarande där...

Många skulle kalla det här fusk men jag skulle hellre vilja kalla det träningshjälp.

Sen vill jag även göra en sak klart för er: Jag utför inte själv alla de här tipsen. Kanske förr, men denna säsongen har jag knappt använt mig av dem något. Det är därför jag har valt att dela med mig av dem till er, så att ni ska kunna nå samma nivå som mig ;)

P.S. Har ni egna träningstips är det fritt fram att framföra dem!

RSS 2.0