Bättre sent än aldrig!

I måndags var det dags igen för div. 3 laget att spela match! Denna dagen rullade bussen mot Lessebo, utanför växjö. Solen gassade och temperaturen var uppe på strax över 22,4 grader! Efter förra veckans snörpliga förlust var det nu dags för Landsbro tjejerna att ta hem en tre-poängare så man kunde få lite andrum i serien. Dock blev det ytterligare en snörplig förlust där Lessebo gör segermålet (som enligt Moa "förbannad" Gardefors är solklar offside, men domarn hade solen i ögonen och missade detta) när det återstår endast 3 min av matchen. Men man ska inte glömma de chanser som Lessebo hade innan detta hände. Våran bredaxlade målvakt Malin var som vanligt på plats mellan stolparna och gjorde ett hästjobb precis som vanligt! Värt att nämna är att Anna "busen" Sjöstrand var tillbaka i den vita tröjan efter många matchers avstängning och gjorde en tapper insats att frälsa laget då hon fick börja på backpossition och avsluta på topp, det går fort i fotbollens värld, välkommen tillbaka!

I första perioden kommer LA-brudarna inte upp i vanlig standard och man släpper intill sig Lessebo-spelarna alldelles för enkelt. De har många kontringar på oss och våra snabba, smidiga och lätta löpsteg uteblev något då Lessebo tryckte på ordentligt stundtals under perioden. Det är Lessebo som lyckas göra det första målet på en hörna som letar sig fram till deras gigant till mittback. Hon slänger fram fläsket och plaff, 1-0 i röva för Landsbro... Solen steker vidare och landsbro äger inte mycket boll. Men rätt som det är får Evelina Söderberg bollen ute på kanten, hon dribblar sig snyggt in till mitten och lägger fram en kanon löpboll till Matilda som snyggt snappar upp bollen. Och på ett halvliggande sätt lyckas hon få träff på bollen med sin skickliga vänster fot och PANG, 1-1! Spelet går vidare och det är chanser åt båda hållen. Lessebo får ytterligare en kontrings möjlighet mot Malin, men förberedd som hon är kliver hon långt ut i straffområdet och räddar bollen med en tjusig fotparad! Hurra hurra! Strax här efter blåser domarn för halvtid.

I andra perioden har Landsbro ändrat om lite i laget och spelet är jämt bland båda lagen. Solen har börjat leta sig ner bakom trädtopparna och en svalkande vind lägger sig över planen, dock kom även myggorna fram vid denna tidpunkt, men va fasen! Första myggbettet, då vet man att det är sommar! Matilda och Evelina Söderberg har några fina chanser att göra något mål, men Lessebos rutinerade målvakt håller tätt. Istället är det Lessebo som får tag i bollen och kommer på ett sista försök till att avgöra matchen. En långboll slås mot lessebos toppforward, som satt och knöt skorna men han precis upp för att ta emot bollen. Och oturligt nog rullar bollen in i Landsbro-maskorna. En dov stämning lägger sig i laget och det är väl kanske inte så konstigt eftersom det bara är 3 min kvar av matchen och man är illa tvungen att göra ett mål för att komma ifatt. Men tyvärr uteblir målen och som ofta i idrottens orättvisa värld så vinner morståndarlaget, Lessebo, med 2-1.

Inget att hänga läpp för! På söndag är det en ny match & glöm inte att serien är lång, LADDA!

#Elin

Bilder från Mariebo-matchen





Tråkigt med förlust men det är bara att ta nya tag och komma igen till nästa match :)
Här är lite bilder från matchen!

#Elin

Tung förlust...


Eve och Stina!

Igår (måndag) var det dags för ännu en match för LIFs div.3 damer! Vi var lite kort om folk och därför ringdes två rutinerade spelare in och dessa stjärnskott var inte mindre än Issa & Sandra! Dock fick de båda börja med att hålla bänken varm, men de verkade trivas bra där så de var nog bara nöjda med att få bära den snygga LIF tröjan igen! Även Matilda Falk som inte spelat någon seriematch än i år då hon varit skadedrabbad är på plats på Borovallen för att göra comeback! Väl ute på planen körde vi den traditionella "kickringen" och högtalaren pumpade ut musik som aldrig förr, dock fick man sänka musiken då högtalaren hotade med att ge oss alla tinnituss genom sitt högljuda tickande! Uppvärmningen drog igång och man kunde se på allas lätta löpsteg att denna matchen skulle det bli fart och fläkt i!

Första halvlek startade LIF med ett högt tempo och bollen rullade fint mellan de blåkläddas fötter. LIF förde spelet och de rejäla Hultfreds-tjejerna fick knappt låna bollen! Dock är det Hultsfred som gör det första målet på lite tur då våran suveräna målvakt Malin räddat ett skott utifrån men bollen råkar droppa ner på fötterna på en grönklädd och hon gör inga misstag, 0-1 i baken. Efter någon minut får LIF en skada på Falken som kämpade tappert men den gamla skadan höll inte vad den lovade och ännu en gång får hon linka ut från planen (hoppas det blir bättre snart Falken, we need you!) In kommer den rutinerade Sandra och hon gör ett hästjobb på mittbackspossitionen, hon måste laddat ordentligt där på bänken för här har vi en tjej som inte viker ner sig! LIF kämpar vidare och man rullar bollen väldigt snyggt, men avsluten på mål uteblir och istället är det Hultsfred som kommer till skott och nick, som letar sig in i LIFs mål...  Till pausvilan står det 0-3 och jag känner personligen att siffrorna inte speglar matchen, men i idrottens orättvisa värld så går det inte att göra något ogjort.    

Andra halvlek startar LIF-tjejerna riktigt bra och man har spelövertaget och bollen rullas fint, inte ens en liten tuva kan rubba den snygga passningsspelet! Entrat planen har även det andra stjärnskottet Issa gjort! Hennes ljusa kallufs går inte att missa och hon är lätt att pricka med passningar och långa djupledsbollar som hon glatt springer på om och om igen, allt för att visa att hon är någon att räkna med i framtiden! LIF försöker att spräcka den tunga nollan men bollen vill helt enkelt inte in i motståndarnas mål... Istället är det Hultsfred som får ett tur mål då bollen tar på ett (mitt eget) lår och då är Malin redan påväg ut i passningslinjen för att nypa bollen och hon överaskas då bollen helt plötsligt byter riktning och smyger sig in precis vid stolpen. Ja detta var inte planerat, men som tur var kunde vi skratta åt det efter matchen och hon hade inga planer på att hänga mig för det ;) Klockan tickar vidare och LIF-tjejerna har fortfarande inte vind i seglet när det kommer till att få in bollen i mål men spelet är det inget fel på och inte kämpaglöden heller! Men helt plötsligt, från ingenstans, tar bollen på en grönklädds hand, mitt i straffområdet och domarn är inte sen med att se detta! Straff tilldelas LIF och nu då, äntligen ska väl den lille rackars nollan spräckas! Och se på fan! Evelina Ström får order om att lägga straffen. Hon skuttar glatt fram och lägger upp bollen på krysset och PANG! LIF har gjort mååååååål! Det dröjde enda till den 86:e matchminuten men va fasen, ett mål var så otroligt gött! LIF lyckas inte göra något mer mål och inte Hultsfred heller. Matchen slutar 1-4 och vi laddar redan för returmötet i Hultsfred då de ska få se på andra bullar!

#Elin

Matchreferat!? Ja tack :)

HEj Hej Halloj!!

Har länge tänkt tanken att hjälpa de flitiga bloggarna, genom att skriva ett litet inlägg. Dock så har jag som sagt mest tänkt, och inte agerat...
Dåligt!?
MJA

Men nu skriver jag ju faktiskt här och kan själv tycka att jag (Bloggebloggelito) e värd en liten guldstjärna för det *

Eftersom matchreferaten på hemsidan e som e död grav, så tycker jag vi ska hålla igång denna sidan iaf. Några tappra och duktiga själar har redan börjat, och därför lägger jag som förslag att vi hjälps åt att göra lite inlägg. Jag saknar framförallt synpunkter från alla våra matcher, för jag gillar matchreferat och alla andra roliga händelser!!! Ja ni fattar! :)
Och kan jag skriva så kan defenitivt alla andra i laget det också;)
Aja nog om tjat!

Det e snart en hel vecka sedan våra senast spelade matcher nu. Eftersom det var hyfsad motvind (bokstavligen) förra helgen, så har vi övat på det som behövdes förbättras och tagit med oss det som var bra.
För nog va det lite motigt. Div 2 gänget kom inte rikigt upp i normal standard, och var inte rikigt på tå. Men Borovallen e  vår fångstsäck och ingen, ja jag menar INGEN tar något där utan att fråga först.
Och svaren är alltid NEJ!!
Så med LIF hjärtat och en god kämparinsats av laget vinner vi med 3-2 över Emmaboda, och bärgar därmed 3 viktiga poäng till säcken!

Vårt div.3 lag premiärstartade starkt mot Lindsdal, genom att visa upp ett rikigt bra spel och en bra inställning. Däremot gick det tyngre i söndagens 2:a seriematch mot Madesjö. Nu kunde jag tyvärr inte vara med på den matchen, så jag kan dessvärre inte säga så mycket om den. Men det som jag har hört är att LIF inte rikigt var på hugget och mötte ett bra hemmalag, som för dagen var starkare. Trotts förlust med 7-2 så storspelade Malin.A i målet och gjorde många kvalificerade räddningar. Hon höll kvar laget i matchen, tills det rann iväg mot slutet.
Maja.J förtjänar också stort plus från lördagens match, efter viktiga ingrepp och räddningar, och ledde laget till vinst.

Detta var lite snabbt sammanfattat från förra helgen, men det som var då var då, och nu är nu. ´Vilket innebär att efter ännu ett torsdagsfika (mmm..min favvo-kaka) är vi alla mer än redo för lördagens/måndagens matcher. :D

Och har ni hört...!?
Väderrapporten säger att LIF har medvind i ryggen nu i helgen! Vilken tur då att vi har två matcher, så vi kan utnyttja den på bästa sätt!!! Tagga så KÖÖÖR VII!! :D


PS. Önskar Jonna ALL LYCKA TILL på landskamperna i helgen (Kör Hårt). Hoppas att Eve göttar sig liite (men inte för mycket i Turkiet och att studenterna (Fritte, Majs & Julls) hämtar krafterna i Alanya på bästa sätt! ;)

Tack å hej leverpastej!

// Bloggebloggelito #10

TRÄNING 120507
































TAGGA



Så här taggad är Malle Sjöberg!

HUR TAGGADE ÄR NI????

KL 15 tar vi emot Emmaboda på Borovallen.
Kom och heja fram vårt lag!

HEJ Å HÅL, HÄR SKA GÖRAS MÅNGA MÅL!

RSS 2.0