Premiär, premiär, premiär...

Söndag eftermiddag (runt 15.30) och LIF div. 3 damer samlas för årets första seriematch! (alla förutom vetlanda gänget som blev försenade pga av en sovande Stina och entrade inte fören X antal minuter efter bestämd tid. Och böter kommer ni inte undan då Ida har stenkoll på det!) Det var en sammanbitet lag som började byta om till det blå (det bästa?) matchstället. Stämningen lättades upp då de små högtalarna uppe på väggen drog igång och fick kämpa hårt för att få ut volymen LIF-brudarna önskade. Ute på planen följde CD-skivan med, dock lite sämre kvalle på högtalaren där ute men va gör det när man kan sjunga med!

Första halvlek kunde ha börjat bättre. Efter bara 3-4 min kanske, får Lindsdal en frispark på mitten av LIFs planhalva och med ganska mycket medvind kan de skjuta in 0-1 ÄVEN att våran målvakt Frida hoppat högre än en kexchoklad lyckades hon inte få fingrarna på den. Inget att hänga läpp för, 0-0 ropar Eva ut, det taggade Lindsdal och det tog de vara på. Efter ännu en frispark runt mitten kan deras toppforward ta ner bollen och vända om och dra te ett skott som letar sig in i LIFs låga vänsta hörn... 0-2. Ack ack ack, var är Lindsdals hejjaklack?!?!? En tystnad la sig över Borovallen, tills Eva ännu en gång ropar ut, 0-0! Och här, efter dessa visa ord, tar LIF tag i taktpinnen! Nu har Lindsdal skitit i det blå skåpet! LIFs kvicke Stina Lennartsson får bollen på mitten av halvplan, man kan riktigt se på henne att nu j*vlar! Hon tar sats, hennes fötter går som trummpinnar hit och dit och hit igen (finta kan tjejen det är det inget snack om!) och PANG! 0:an är spräckt, bombad, dödad, booorta! 1-2 och Stina gör LIFs första mål för iår och vinden verkar vända, nu är det ju match igen! Lagen går till pausvila...

I andra halvlek är det ett helt annat LIF som entrar planen! Nu är det vi som har vinden i ryggen, solen i ögonen (as jobbigt...) och viljan! Jämför man med den första halvleken, så kunde andra halvleken inte börjat bättre! Stina snappar upp bollen lite utanför Lindsdals straffområde, hon börjar finta (och en annan bara står och beundrar hennes underbara fotparader), hon tittar snett upp i banan och ser att Evelina Ström kommer rusande men passningen är riskabel, hon väljer att skjuta själv & tänk vilket bra beslut! 2-2 och LIF har kvitterat, vilken lycka! Det hörs ett dovt 0-0! i bakgrunden och man tas ner på jorden igen, bra där Eva! Matchen spelas vidare... Lindsdal har många fina chanser att ta sig igenom LIFs backlinje, men de verkar inte ha lärt sig vad offside betyder! LIFs stabila backar Chris, Ellen, Eva, Kajsa och Ida får tacka och bocka för att de får öva frisparkar från egen planhalva då vi inte hunnit med det på träningarna under veckan...
Matchen är jämn, vinden blåser, bollen rullar och det är lika många grästuvor på båda planhalvorna, men LIF har mer kämpaglöd och efter att Malin fått bollen på mittplan och spelat fram Stina en sådan perfekt boll mellan Lindsdals backlinje kan Stina göra 3-2 utan större ansträngningar och LIF är i ledning för första gången i matchen! Publiken jublar och alla i laget får ännu en go puff i ryggen av Evas 0-0! Och visst spelar vi efter Evas ord, det kämpas och slits som om vi låg under och Lindsdal kommer inte intill! Tillslut kan LIF punktera matchen genom Evelina Söderberg som även hon visat goda kapaciteter på snygga finter och rappa fötter! Hon fintar förbi inte bara en, två, utan 3 spelare innan hon bestämmer sig för att skjuta in den lille bollen i maskorna! 4-2 och matchen känns i detta laget som det är i hamn hemma i Landsbro!

Bra kämpat samtliga i LIF laget, vi vann det stora slaget
Bollar vi såg rulla in i vårt mål, nu är det dags att visa att vi är gjorda av stål
Bra passningar och fina finter, hoppas på bollen ingen slinter
Ett lag som kämpar till siste man, slå detta lag man knappt kan
Nu tar vi nya tag tills nästa slag, och då ska vi bjuda på ett jäkla drag!

# ?? det som blir över! ;)

Matchen från en annan (syn)vinkel

Ber om ursäkt i förväg för alla konstiga matte-termer ni kommer stöta på i det här inlägget, men jag antar att man blir lite skadad när man pluggar ;)

Med LIF-jackan på och matchande blåa skor satt jag där på läktaren i lördags och följde matchen. Jag är van att få uppleva den från planen men den här gången fick jag istället se den från en annan (syn)vinkel. Eftersom jag satt högst upp läktaren så såg jag matchen från ungefär 30-60 graders vinkel (beroende på vilken sida av planen som spelet för tillfället var på). Och det var en mycket bra vinkel eftersom jag kunde se allt bra som LIF gjorde på planen.

Jag var nervös inför matchen. Inte för att jag behövde vara det egentligen, jag vet ju vad laget kan och hur bra de är, men det hör väl liksom till att ha lite premiärnerver. Sen att jag inte stod på planen gjorde inte så mycket skillnad, jag var lika nervös för deras skull ändå. Men det hade jag inte behövt vara för de tog en stabil seger med 3-0.

Stabila var även det nya mittbacksparet för i år, Hanna och Elin. Hade någon sagt till Hanna för ett år sedan att hon skulle spela mittback om ett år så hade hon förmodligen skrattat åt det. En renodlad mittfältare, som till och med varit forward i sina dar. Men i lördags var det ingen som skrattade åt det, vi glädjes istället åt alla bollar som nickades undan och rensades från straffområdet av just denna Hanna (och även från hennes eminenta mittbackskollega Elin).

På ena kanten sprang Emma och trollade sig förbi sina motståndare och på den andra sprang Jullan och tacklade undan dem som käglor. Huskvarna visste inte riktigt hur de skulle försvara sig mot någon av dem och när de väl hade lyckats klura ut det så bytte Emma och Jullan kant och rörde till det rejält i huvudena på motståndarna.
Anna hade avancerat ut på en ytterbacksposition för i år. Alla löpningar som hon fick ta förra året och som mest hade blivit hemåt fick nu en ny riktning och hon var ett farligt anfallsvapen varje gång hon följde med upp i anfallet.

Maja i målet, som endast tränat fotboll några veckor nu innan säsongen började, gjorde en storartad insats och det var aldrig några tveksamheter. Jag var nog inte den enda som höll på att få hjärtat i halsgropen när hon gjorde en utrusning utanför straffområdet. Men utan att ta bollen med händerna löste hon det snyggt genom att helt enkelt brösta sig förbi motståndaren som kom rusande mot henne och bollen.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att hela laget gjorde en bra insats och fortsätter ni såhär vet jag inte vad som skulle kunna stoppa er från att nå era mål.

Jag noterade att mitt gamla nummer redan fått en ersättare i form av Moa och nu kan jag förstå lite av den känslan som Issa hade när jag en gång "tog över" (läs: snodde) hennes nummer. Jag hoppas att Moa lyckas bära upp det numret på ett värdigt sätt under säsongen, men det tror jag nog att hon kommer att göra.

Det var kul att få se laget briljera och jag kommer fortsätta följa er i vår, sommar och höst. Fast då från en helt annan vinkel, nämligen den vinkel man får när man sitter framför skolbänken uppe i Stockholm. Den som känner sig manad att räkna ut vilken (syn)vinkel det blir kan ju delge mig resultatet ;)


#15
(eller nej, just det, det numret har ju Moa numera... Men ni vet vem det är i alla fall ;) )

Premiärseger!

Det är Måndag och jag kan inte sluta le.
Vinsten i Lördags satt som en smäck och det var så jäkla härligt att vinna och få hoppa runt i seger ringen!!

Minnet är kort men jag tänkte skriva en liten sammanfattning av matchen:

Kl slog 13.00 och jag cyklade upp till vallen för lite knåd av vår alldeles egna massör. Eller egna och egna.. de flesta lag i kommunen har "vår2 massör som sin massör. Men just den tiden han masserar min ludna ben, känns som som våra alldeles egna!
Efter massagen var det dags för samling, och vi fick reda på laget. Alla var laddade och hade koll på sin uppgift.
Innan uppvärmningen körde vi våran mentalaträning, det innebär att alla tänker en positiv sak om varje spelare, De positiva vibbarna flödar i omklädningsrummet och efter de går alla ut och spelar som kungar, LÄTT SOM EN PLÄTT!!
Domaren blåser igång matchen och LIF är på hugget redan från början. Huskvarna som är topptippade hängde inte alls med i våra sidförflyttningar.
Jag har ingen koll på tiden men i mitten av andra slår Emma en crossboll till Jonna som kan sätta 1-0. Jublet stiger över Borovallen och Jonna får svettiga kramar.
LIF slutar absolut inte kämpa, vi öser på och Huskvarna börjar tröttna.
Nummer 8 i LIF tröjan missar gång på gång, kan det vara premiärnerver som spökar?!?
Första halvlek slutar 1-0 till hemmalaget.
Andra halvlek startar och LIF fortsätter att ösa på. Det märks verkligen att alla älskar att spela fotbolls. Det är glädje i spelet liksom!
Emma har tydligen tippat många mål på tipset och tycker inte att det räcker med 1 mål per match. Hon får till ett kanonskott som tar stolpen, målvaktensrygg och in i mål!! VILKEN LYCKA!
I 90 minuten sätter Mathilda spiken i kistan och utökar till 3-0.

Matchen slutar 3-0 till LIF!


Underbara LIF

Hoppas denna matchsammanfattning duger, ja menar.. jag är inte Jack precis!!

Jag önskar att fler börjar blogga, känns som jag bara maler och maler...

Ni är bäst, fotbolls fääääst!

/ julle #8



 




Premiären

Den 21 april och dagen med STORT D står och knackar på dörren!
Det är seriepremiären som vill komma in, släpper vi in den?!?!
KLARRE att vi gör, du är så välkommen sååå :)

Efter 72 träningar, ca typ 7 träningsmatcher och ett fett träningsläger står vi idag redo för att ta emot Huskvarna på hemmaplan. 15.00 är tiden och våra kläder har blå/vit färg.

Hoppas på storpublik och en jäkla massa jubel...
...jublet består oftast av föräldrar, en och annan morförälder brukar ibland vara på plats. Och då tänker jag givetvis på Mathilda Js mormor, hon är vårt största fan.
Öhman och Puppa kommer SJÄLVKLART på en andraplats!!

För att inte glömma våra två maskotar: Nilsson och Smilli!!

KOM TILL BOROVALLEN OCH NJUT AV SKÖN LIR!!

Frulle. CHECK
Affimationer. CHECK
Pasta. CHECK
Högmusik. CHECK

Nu kör vi!!




 FÖR VI SKA KROSSA ALLA LAGEN!!

Julle #8


Succé

Ojojoj
Vilken succé!
43 läsare i blogg comebacken. Detta blir ett spännande blogg år!!

För er nytillkomna läsare tänkte jag berätta lite om LIF:

Positiva grejer:
- vi är ett oerhört glatt gäng
- vi är snygga
- grymma på fotboll
- bra på att dansa
- och sjunga i duschen
- fruktansvär bra humor
- gillar mat
- och FIKA
ja, som ni märker har vi många bra sidor!

Negativa grejer:
Hmm..
kommer inte på några dåliga om oss.. skulle väl isfall vara att vissa är ganska tröga och kommer med dumma kommentarer då och då!! Ingen nämnd ingen glömd!!


I morgon sticker vi i alla fall på träningsläger till Ystad eller Glimmingebo kanske det hette?!?
Där väntar 5 tuffa träningspass, god mat, lekar och mycket fniss och bus.
Tyvär är vi ensamma på stället och det var en besvikelse för vissa.. Jonna, Eva och Malin A, jag är ledsen men några ragg kanske ni inte hittar iår...

Alltså inga partykläder behövs!!

Bästa att börjar packa:)







Laget före jaget, dä e vi dä!!

FNISSA
DISSA
KISSA
HISSA
BRISSA
LISSA
FRISSA
///// julle # 8

(och ni andra: börjar blogga)

Inga sura miner!!

Sådär då var VI tillbaka!!

LIFs damer har bara haft ett skönt vinter uppehåll på Maldiverna, där av dålig uppdatering :)

Idag vankas träningsmatch mot Vimmerby och ingen kommer därifrån utan att ha gjort minst 1 mål var..
.. jag har då räknat ut att 1 gånger 11 blir 11 mål, sen kommer ju säkert Jonna eller Mathilda göra några till så ca 14 mål kommer vi göra och om jag känner Vimmerby rätt har dom inte den kapaciteten!!

Annars är allt bra med oss :) bara Moa, lagets tuffing som råkade ut för dåligt blodvärde härom dagen, men nu är hon back on track så att sää!!

Nu ska jag packa väskan och äta kolhydrater för att sedan vara i god form till kl, 14.00!!!

Vad är det vi vrukar säga?!?!

FULLT ÖS MEDVETSLÖS

/ Julle # 8


Här är jag... tjingeling


RSS 2.0