Tre efterlängtade poäng!

Åh vilken underbar dag det skulle visa sig bli när Växjö FF gästade vår kära Borovall en söndageftermiddag som denna! Solen sken till lite då och då och regnet duggade ner på det gröna gräset i perioder. Peppe & Myggan valde att ändra lite på rutinerna, så våra nätta stjärtar fick ta plats ute i båset. Startelvan drogs och alla tuggade taggtråd! Idag var det helt enkelt så att skit samma va resultatet blir, idag ska vi ha ROLIGT! Detta kändes som bra valda ord och hela laget drog på mungiporna :) Det skulle även visa sig att Växjös målvakt skulle ge oss alla ett smile på läpparna då det låter som hon (jag citerar Jonna): "Har en halv igelkott i halsen". Uppvärmningen drog igång och ordet "underskattning" var ett ord att tänka på då Växjö hade 3 poäng med sig i bagaget och Landsbro 4. 3 poäng efter denna matchen ville båda lagen givetvis ha för att komma på lite säkrare mark i tabellen.

I första halvlek spelar LA underbar fotboll! Bollen rullas fint i backlinjen, mittfältet och anfallet. Hela laget kämpar och sliter och man kan riktigt se på alla att idag spelar vi ROLIG och BRA fotboll! Målchanser radas upp men LA lyckas inte trycka in bollen i Växjös mål till en början, istället är det Växjö som lyckas ta ledningen efter ett instick genom backlinjen och vår käre målis Malin lyckas inte nypa bollen, 0-1 i baken. Landsbro spelar fortfarande den bästa fotbollen och har till större delen hela matchen och tillslut på en hörna som slås undan av Växjö, kliver vår mittback Chris upp och skjuter ett stenskott mot mål. Målvakten aggerar inte på bästa sätt utan lämnar en retur som Mathilda håller sig framme på! 1-1 och äntligen får LA lön för mödan! Klockan tickar vidare och det är fortfarande landsbro som har hela spelet, men ändå lyckas Växjö göra ett mål (även att Malin hoppat högre än en kex-choklad) genom ett långskott utanför straffområdet. Jaja, inget att göra åt! Detta betyder ju bara att publiken kommer att få se landsbro göra mål igen eftersom att detta var en match vi bara SKULLE vinna! Och se på f*n! Det är Mathilda som kommer farande innifrån mitten och hon fintar och vänder och vrider. Tillslut hittar hon fram till en fortlöpande Jullan som kommer som skjuten ur galloscherna och PANG! 2-2 letar sig in vid förstastolpen. Jubel jubel och lagen går lite senare till pausvila!

Andra halvlek börjar lite trevande och finliret avtar något. Växjö har luft under vingarna och de visar ändå att de inte tänker ge sig i första taget. Klockan tickar på och landsbro tar över spelet mer och mer... Och efter ett kanon inlägg av vår inhoppare Bella kan Eve enkelt peta in bollen i Växjömålet och Landsbro är i åter ledning, 3-2! Detta skulle visa sig vara startskottet för målskyttet i det blåklädda laget. Den klassiska "ketchup-effekten" skulle visa sig entra borovallen och detta blev alldeles för tungt för Växjö! Landsbro äger större delen av matchen och stundtals får Växjö knappt låna bollen! Vår kvicke anfallare Mathilda snappar upp en boll från mittfältet och hon tar fart. Hon fintar hit och dit och hit igen och är nu inne i straffområdet, där ser hon Växjös målvakt komma utrusande och så enkelt och fint lägger hon bollen något åt sidan och målvakten kan bara ligga där på mage och se en blåklädd lägga in bollen i öppet kasse! 4-2 och det berömda "lugnet" lägger sig över Borovallen. Nu kan väl inget gå fel! Och tänka sig, det gör det inte heller! 5-2 målet dröjer inte länge innan det kommer och det är Eve som åter igen håller sig framme i straffområdet och skjuter in bollen i mål! Med ett gött leende på läpparna trippar hon ut mot bänken och sätter sig nöjt. Nu blir det nog inte bättre än såhär tänker nog en del... Men åter igen, det var inte slut på målkalaset ännu! Mathilda snappar åter igen upp bollen från mittfältet och levererar en kanonpass till en som vanligt, löpande Jullan som driver in med bollen i straffområdet och smack! 6-2 målet är gjort och domarna ser ut att börja få skrivkramp! Men tiden går, och vi med den... Domarn blåser i pipan och matchen är slut och 3 GOA, underbara, välbehövliga poäng är i hamn i Landsbroooooo! JUBEL JUBEL :)

Väldigt bra och välspelad match tjejer! Publiken var inte missnöjda med att ha betalat 40:- för att se en sådan strålande match :) nu är det bara att ladda om batterierna och träna stenhårt i veckan inför nästkommande match!

# idag blev det nr 9 :)

målfest på borovallen!

Efter att regnet bara öst ner under större delen av dagen blev det helt plötsligt strålande solsken när Landsbro-brudarna entrade Borovallen för ännu en match i div. 2 serien! Med ett underbart väder och taggade brudar så kunde väl inget gå fel! Motståndare för dagen var Borens IK. Under samlingen sitter en tapper skara Landsbro-tjejer och inväntar den något sena vetlanda bilen, som tillslut väljer att dyka upp ett X antal minuter försent. Tur att vi har vår böter-hjälte Ida som har sten koll på vart enda öre i böters kassan! Bissen drar igång genomgången med ett ganska så förvirrande tal om verktyg(?) Att vi ska visa upp våra fina verktyg för publiken och göra att de fungerar i kugghjulet. Ajja, jag förstod nog vad han menade, men det snurrade till ordentligt uppe i knoppen när han drog istá. Han avslutar med att säga att alla måste bidra med sitt verktyg för att hjulet ska kunna fortsätta att snurra! Och den meningen förstod till och med jag :)

I första halvlek börjar LA ganska trevande och man kommer inte riktigt upp i normal super standard. Efter bara 5 minuter får Borens lille kvicke anfallare bollen på vänsterkanten och löper snabbt in i straffområdet och skjuter in 0-1 målet. Men detta är inget att hänga läpp för, det är ju 85 min kvar av matchen :) Klockan tickar vidare och LA har en rejäl press på Borens! LA tilldelas en frispark en bit in på Borens planhalva och Ellen Castellen travar fram mot bollen och lägger en välplacerad boll på knoppen på Mathilda som i sin tur nickar bollen bakåt på Emmas ljusa kaluffs! 1-1 och LA har fått ett stort knippe luft under vingarna! Och det skulle inte dröja länge tills LA gör ännu ett "Prakt" mål. Det är Stina som springer ifrån sin försvarare nere på högerkanten och lägger en välplacerad pass, snett, innåt, bakåt, mot Mathilda som drar på ett skott och bollen letar sig in under Borens ribba. 2-1 och LA är i ledningen för fösta gången i matchen. Dock blir den inte långvarig då Borens kvicke anfallare får ta ner en långboll som hon drar iväg mot mål efter ett tillslag och LA duktige målvakt Maja hinner inte springa ifatt den, 2-2. Men detta resultatet är inte LA-brudarna nöjda med till pausvilan! Man kämpar och sliter och Borens hinner inte riktigt med i svängarna och gör en tackling på (Någon i LA) och det döms straff! Emma går lugnt och säkert fram till bollen, viskar ett par vackra ord till den och drar iväg ett välplacerat skott i målets högra hörn! 3-2 till LA och lagen går till pausvila!

I andra halvlek är det LA för hela slanten! Bollen rullas mellan de blåkläddas fötter och hela laget kämpar tillsammans. I den 60:e matchminuten byts Julia "hårding" Norén in och detta visade sig vara ett lyckat drag! Hon kämpar och sliter på vänsterkanten och efter bara 3 minuter gör hon ett kanon inlägg till Jonna som kommer inlöpande från mitten och smack! 4-2 till LA, jubel jubel! Vid detta tillfället lägger sig ett lugn över hela borovallen och LA-tjejerna börjar känna vinst smaken i munnen. Man får ett knippe självförtroende och löper sönder Borens som inte har en chans att hänga med när LA väl fått upp farten! Och det är bara en tidsfråga innan LA gör mål igen! Det är Jonna som håller sig framme i straffområdet och skjuter in 5-2 målet, hurra hurra! Och tro det eller ej, men det var inte slut här... LA's inhoppare, den kvicke Evelina Söderberg har mycket spring i benen efter uppvärmingen bakom målet. Hon får bollen på högerkanten och viker in mot mål, väl där blir hon sjaskigt fälld av Borens målvakt och detta ser vår duktige linjeman. Straff tilldelas LA och denna gången är det Julia som tar tag i taktpinnen och lägger upp bollen på punkten. Hon gör inga misstag! 6-2 till LA och man kan nu säga att matchen är avgjord! Domarn blåser i sin pipa och landsbro har vunnit! Vilken lycka :)

Hela laget visade upp sina verktyg & ingen kommer undan utan beröm för poleringen!

#2

Ett poäng till i LA div 3-kassan!

På självaste nationaldagen gästade Mönsterås våran kära borovall för ännu en match i div. 3 serien! Även att det var en blå-gul dag så sken både sol och klarblå himmel med sin frånvaro, men vad gör det när hela Landsbro gänget lyser som solar allihopa! LA-brudarna börjar som vanligt uppvärmningen med det klassiska "kick-ringen" och bollen studsar fint mellan både lår, fötter, huvuden och pattar! Chris får en redig pärla på ena patten och utbrister något i stil med: "mitt på min mjölkproduktion", alla skrattar med och kickningen fortsätter. Efter en liten stund får Elin en go kanon även hon på sin patte och vräker ur sig något i stil med: "tur jag inte har hängpattar"... en dov tystnad lägger sig runt i ringen tills Chris chockat säger: "Hängpattar?! Jisses, ett gött garv går runt i den blå ringen och Elin försöker snabbt kratta över det hon sagt, (vilket förövrigt inte var menat mot Chris! No hard feelings I hope?!) :) ringen fortsätter att småfnittra medans vi kickar vidare och tillslut drar löpningen igång!

Första halvlek börjar bra och LA-brudarna rullar bollen mycket fint! Efter bara en minut får sig en Mönsteråsspelare en redig tryckare av vår egen hårding Jullan och det gav resultat. Mönsterås som snabbt fick upp temperamentet och fokuserade nästan enbart på domaren HELA matchen och deras finlir uteblev då de hade fullt upp med att gapa och skrika. Men tyvärr är det bortalaget som gör det första målet genom ett instick genom backlinjen, men ingen skada skedd. Landsbro har full koll på situationen och läget känns inte hotat. Efter dryga kvarten får Jullan bollen på kanten, driver in en bit mot mitten och lägger fram en kanon boll fram mot en löpande Stina L som med sina rappa fötter och underbara finter kan lira upp målvakten på läktarn och bollen, den skjuter hon enkelt in bakom Mösterås målvakt! 1-1 och det är match igen! LA spelar bra fotboll men målchanserna uteblir och istället är det Mönsterås som får en gratischans och kan med ett lurigt skott göra 1-2... Lagen går till pausvila.

I andra halvlek är spelet jämnt och det är chanser åt båda hållen. Men LA håller tätt och Mösteråsspelarna börjar bli riktigt frustrerade. De vrölar och gapar som som aldrig förr och detta orkar inte ens den tåliga domarn (som under matchen fick ta mycket skit)! Gula kort delas ut lite här och var, men det fanns en smart brutta som väljer att applådera åt våran käre domare och då var det kokta fläsket stekt pang upp med det gula och fem minuter senare väljer hon att göra ännu en lyckad grej och booom, två gula och ut med gaphalsen! Det kändes som ett dopp i sjön efter träning i 30 graders värme! Gött med andra ord! Klockan tickar vidare och LA skapar så många fina chanser. Emma har ett par riktigt farliga skott mot mål men tyvärr är hon lite för "baktung" idag och bollen singlar över ribban... meeeen, tillslut får hon på ett duunder skott! Och som vi alla lärt oss i fotbollsskolan, allt över huvudet i damfotboll går in! 2-2 slutar matchen och LA får 1 poäng att lägga i kassan! Gött med poäng brudar, det var ett tag sedan nu! Bra kämpat allihopa, nu känns det som vi är på gång igen efter en liten "down-period".