"-Jag visste precis vart jag hade målet!!", sa Fiffilaino

Då va höstens sista bortamatch långt upp i Östergötland avklarad, mot Eneby och ett glatt Landsbro åkte hem med 3 poäng i Jacks bakficka.
Matchen genomstrålades med bra energi, rolig fotboll och ett kaxigt Landsbro...bäst på plan va backparet Hanna Albinjo och Chrisidilli som plockade bort varenda anfall som försökte skapas av Eneby..
Matchen börja med dunder och brak efter att LIF:s supporters gjort en cheerleaders-uppvisning som hette duga, första 15 minuterna spelade LIF enkel och snabb fotboll med mycket rull och snabba avslut, Eneby stod som fån och lyckades inte komma in i matchen. Efter 7min spel kom LIF:s första mål genom en snygg krossboll från högerbacken Swärdet som landade fint på Lill-Emma välklistrade lår, Emma finta förbi en,två och tre Enebyspelare och kom till slut på ett snyggt inlägg som hamna i bortre målområdet och vem kom inte där i full kareta om inte den gamla måltjyven Josse Josselito...Lyckan va total, Kenneth å Jack kramades på bänken och solen log mot LIF mellan molnen...
Matchen rulla på, Eneby kom in i spelet mer och mer och kom till några torftliga kontringar. Eneby hade svårt att komma  runt LIF:s backar både på höger och vänsterkanten. Swärdh och Sjöberg storspelade med stort självförtroende! Missa en å annan brytning men kapa dom totalt i nästa istället.
I 24:e minuten fick LIF en hörna...som nickades bort av Eneby men hämtades upp på mitten av Eve "Lilla My" Ström som gör en hård och bra passning fram till Fiffilaino som står med ryggen Enebys mål, Fiffilano tar emot och fintar och får med bollen i lite studs åt vänster och avfyrar ett skott.....rätt upp i vänsterkrysset lååångt från Enebys målvakt som nu uppfattat att matchen börjat. Fiffilaino sa efter matchen att hon visste precis vart hon hade målet så ett skott i krysset gick inte att undvika!
LIF fortsatte sitt självsäkra spel fram till halvlek, Moberg i mitten bjöd på många fina spelupplägg till yttermittfältarna Eve och Lill-Emma som i sin tur tog hand om bollen bra och la fina inlägg som nickades till höger och vänster av Josse Josselito och Matilda "The leg" Johansson. Det va bara en tidsfråga innan ett mål skulle nickas i nätet på rätt sida om stolparna.
Andra halvlek började lika tufft som första och LIF såg ut att ha r ktigt roligt ute på planen då de rullade den fina varianten efter den andra. 12 min in i andra halvlek kom Eneby till kontring men ett inlägg mot bortre stolpen, ett missförstånd i backlinjen och en Enebyspelare dök upp med sitt lilla huvud och knoppade in bollen i mål.
Linda skaka på huvet och sa: Shit Happens, manade på backarna att snacka bättre och så snabbt upp med bollen igen. Backlinjen tänkte att hit men inte längre, nu är det slut på det roliga för Eneby, har dom gett sig in i leken ska dom fan på leken få smaka!!!
I 24:e minuten gjordes lite byten, Josse Josselito fick vila lungorna lite och in kom Jullan "lammkött" Norén...även Kajsa kom in på Svärdets backplats.
Kajsa kom in i spelet direkt då Enebys snabba forward fick några passningar på hennes kant men Kajsa som är känd för sin snabbhet och fula tjuvnyp lät henne inte komma en meter in på fel sida. Kajsa vann boll och tog yta på högerkanten, väggspela med Fiffilaino och fick tillbaka och kunde göra ett långt och bra inlägg mot bortre stolpen, där dök Enebys målvakt upp och fick till en halvdan utboxning, som Matilda fånga upp och finta, finta, finta, finta bort sig själv för att till slut snurra till med benen och rulla in den på retsamt avstånd från målvakten.
Jullan skuttade av glädje och lyfte upp Matilda!!
Sista 10 minuterna ångade LIF på med mycket ork och vilja och släppte inte in Eneby på mycket spel, LIF bjöd på många snygga avslut, bla hade Moberg ett skott i ribban, Chrissidilli dök upp på en kontring, hon tänkte det att vågar jag ragga på Vetlanda Stadt så vågar jag gå upp på ett inlägg i Eneby, hon nickade strax utanför stolpen.
Vid en låång utspark av Linda va Jullan på bettet och chansa på ett Enebys mittback skulle missbedöma och mycket riktigt, Jullan kom i en one by one-situation och placera iskallt in den till höger om målvakten, det va i
91:a minuten och därmed va matchen avgjord. 4-1 till Landsbro och illtjut av fniss och glädje utbröt.... Kenneth och Jack satt rödögda på bänken och tänkte att det finns ett självsäkert LIF damlag trots allt, there is a God liksom.
Linda sa att det va en lätt dag på jobbet och Chrissidilli mena på att det va aldrig nån fara på torpet, vi gör kanske ett å annat misstag men vem fan gör inte det liksom.
-Det är bara att bita ihop och göra det 100ggr värre för motståndarna, mena Kajsa som även fick gult kort för lite småfult spel.
Och Swärdh satte pricket över i:et med kommentaren att: matchen är ju lika lång för dom så...

Lycka till på lördag!!!


/Pink Princess and Little Raburba



Is i magen brudar!

Som kvällens maskot va det tungt att lämna Borovallen efter ännu en match som "bara" ger 1 poäng, men men that´s life....
Det enda jag kan säga är att ha is i magen, det kommer vända.... Kämpa på, spela lugnt, ha kaxigt självförtroende, våga,snacka och ha jävligt kul så har ni snart era 3 poäng och ett litet lyft i tabellen...
Skit i domare, kass övertid och andra skitsaker som bara förstör, fokusera på det vi kan påverka.

Jag sitter i förhandling med grabbarna "Turen", "Oturen" och "Ödet" och vi försöker komma fram till nåt bra... Jag ska jobba på och försöka köpa till mig lite tur men tills dess: Håll tillgodo med lite is i magen!!

 

Keep on rolling...

Sov gott
P.P and Raburba

Värt att veta inför matchen.....mohahahaha!!

Stod i kö inne på Swedbank tidigare idag och läste VP och notisen "Värt att veta inför matchen".... Fnissa lite för mig själv, jag fnissar ju åt mycket men ni som fattar fattar och ni andra får bara fortsätta leva på liksom....
Tänkte fylla på med lite som jag vet innan matchen...

Swärdh, El Capitano, laddade upp nu i em på Cecil med några koppar kaffe tillsammans med Emma "LillPisa" Andersson och Sandra Josefsson...dom verka ha trevligt. Med som satt även den forna målvakten Ida Karlsson som gav upp LIF för spel i GIF som utespelare men vi väntar tillbaka henne i klubben 2010 efter förhandling. Det satt även med en person som var svår att definiera,,,en rund,bred sak med blont hår som mest skratta. Troligtvis en gammal avdankad LIF-spelare...
   



Sofie "Fiffi"Gustafsson, LIF:s mittpunkt laddar upp med bra mat och mycket vätska hemma i lägenheten och efter helgens sjukdom förväntas hon va i spel ikväll annars hejar hon från läktarplats....

Jullan Norén laddar upp med lite kommentarer på Facebook, kollar in bilder och så. En stabil och väl beprövad uppladdning....


Chrisidilli Sjölin är fortfarande kvar i förra veckan och verkar ha helt undgått att en ny vecka börjat (Fakta baserat på Facebook).

Hanna Albinjo gav helgen 5 kräftor av 5 möjliga och laddar nu tufft med en dag på Tippen och dess överraskningar....

Övriga spelare börjar nog också få ett litet pirr i magen och gör diverse rutiner, toabesök och annat skoj innan samlingen...

Kvällens match kommer bli en riktig höjdare och jag kan inte tro annat än att vi tar hem 3 poäng för det verkar som om det är dags nu=)...

Glöm inte pengar till korven!!  http://blogg.passagen.se/maskroskvinnan/entry/%C3%A4gg_och_en_korv_med


Puss och hej
P.P and Little Raburba

det är bara dem hårda som är på mossen...






Undra hur många lag det är som kan spela mossfotboll och sendan ta ett dopp i sjön... ?
Även att det är så äckligt o gegigt skrattar vi alla så vi måste hämta andan...  Lif är bäst!!!!


tack för denna kvälle ! //  H.A

Tillbaks

nu är nog dem flesta tillbaka i vardagen och då hoppas vi alla att bloggen kommer att skötas bättre med uppdateringar vad som häder i Lif under veckorna/helgerna... :)

Jag tro jag talar för dem flesta när jag säger att det har varit ett bra och välbehövligt sommaruppehåll... NU har vi alla laddat om batterierna och är redo för att ge blod svett och tårar genom hela hösten...   Haft ett bra träningsläger där alla medverkade bra. Båda lagen har haft seriematch, div 3 mot vimmerby i fredags där det blev 1-2 och div 2 mot norrköping där det slutade 3-3...  en veckas träning till att göra det bra både på söndag och måndag !!! :) Vi har kul tillsammans och kämpar för varandra och inte som individer.. Laget för jaget, eller vad är motto...;)

Matchref nedanför om söndags matchen för er som har missat de... taget från: http://www.laget.se/LANDSBROIF_DAM/13398-nyhetsarkiv-item-902489.html


Höstpremiären avklarad med betyget VG

LIF åkte idag upp till Norrköpings idrottspark och hämtade hem en pinne. LIF-tjejerna följde till punkt och pricka den taktik som på förhand hade bestämts. LIF krymte ytor och var snabba i omställningarna vilket resulterade i att Josefin Gustavsson kunde kruta in tre härliga baljor i första halvlek således ett äkta Hat trick! Hennes insats idag med ett kopiöst löpande och fint understöd från övriga spelare gjorde att Norrköping gång på gång tvingades slå svåra passningar. Norrköping var på intet sett ofarligt men Linda Andersson som gjorde come back idag i LIF´s mål gjorde livet surt för Norrköpngsanfallarna. I andra halvlek pressar Norrköping på och vi orkar inte riktigt hålla ihop lagdelarna, Norrköping kunde med tio minuter kvar att spela kvittera. Då kändes det lite surt, men med matchen som helhet och lite distans så var resultatet rättvist. LIF ska vara oehört stolt över sin prestation och alla tjejerna från målvakt till sista avbytare kan sova gott. LIF visade att vi blir att räkna med under hösten och att ingen motståndare kan känna sig säker.




tack för denna kvällen i mossen :) Lägger upp lite bilder nu!!!

// Hanna # 7

RSS 2.0