Cykeltur

Sommaruppehåll i serien = uppehåll på bloggen.
Men igår drog det igång igen så nu kommer förhoppningsvis inläggsflödet på den här bloggen dra igång också. Jag tänkte att jag kunde börja genom att beskriva gårdagens strapatser och upptåg med LIF Dam.
 
Klockan tio igår morse var vi på plats på Borovallen med cyklarna i högsta hugg. Ingen hade någon större aning om vad dagen skulle gå ut på, vi hade i princip bara fått reda på att vi skulle ha med oss cykel, träningskläder, badkläder och ett glatt humör vilket vi alla såklart hade. Under en kort samling vi hade innan vi åkte iväg fick vi klart för oss att vi skulle ta oss till Sävsjö, dock inte via den vanliga vägen, utan via diverse mindre grusvägar.
 
Det dröjde inte länge innan vi stötte på ett första hinder, ett träd hade fallit rakt över vägen och det tycktes omöjligt att ta sig vidare. Men vi i LIF är inte de som ser hinder, vi ser bara möjligheter. Eftersom vi förstod att det skulle bli mycket träning för benen under dagen så tog vi tillfället i akt och tränade våra armmuskler lite också genom att helt enkelt lyfta cyklarna över trädet. Sedan var det bara att cykla vidare.
 
På planen brukar ju Eva vara den som tar täten men dagen till ära lämnade hon istället över den åt födelsedagsbarnet Elin B. Med reflexvästen på och ballonger på cykeln pinnade hon på ganska raskt där framme i täten så att det ibland var svårt för oss andra ungdomar att hänga på. Det brukar ju heta att man blir mer sliten med åren men i Elins fall verkade det snarare tvärtom.
 
När man ger sig ut på såna här långa cykelfärder önskar man ibland att man istället befann sig i Skåne med sitt platta landskap. För så många suckar, svordomar och gnäll över alla de uppförsbackar vi tvingades möta har nog aldrig tidigare hörts från laget. Visst kom det nedförsbackar också, men det var knappt så att man hann njuta av dem innan nästa uppförsbacke kom.
Till slut var vi i alla fall framme vid vårt delmål, en mysig liten sommarstuga i Solvik där det skulle bjudas på mat. Matpatrullen hade dock åkt lite vilse så vi fick vänta en stund innan vi kunde äta, men när den väl kom så var det många hungriga tjejer som glatt tog för sig. Som bonus fick vi efterrätt i form av en smarrig kladdkaka med jordgubbar och grädde eller glass.
 
Efter maten lämnade Elin A oss för att åka och jobba och en liten stund senare gjorde även Elin B och Mathilda detsamma. Vi var nu 7 tappra själar kvar som hade tagit oss till Sävsjö camping där vi skulle springa två varv runt sjön. Första varvet var ett uppvärmningsvarv så att vi skulle lära oss att hitta. Men det hjälpte inte så mycket för min del, jag sprang fel två gånger i alla fall. Fast första gången var det en genväg och andra en senväg så jag tror nog att det jämnade ut sig ändå.
 
Man skulle nästan kunna tro att vi skulle utföra ett triathlon eftersom vi cyklat och sprungit, det var bara simningen som fattades. Vi tog oss till Skärsjö där vi slutförde den sista delen av vårt triathlon genom att ta ett svalkande dopp i det iskalla vattnet. Matilda F lämnade oss tidigare och sen gav vi oss andra iväg hemåt igen. Det blev ett sista stopp hos Jonnas hus innan vi nådde vårt absoluta slutmål, Borovallen. Hos Jonna bjöds vi på glass och flädersaft av hennes mamma, perfekt att släcka törsten med efter en lång och krävande cykeltur.
 
När vi till slut rullade in på vallen fixade Birren och Pisan otroligt god och mättande pasta med köttfärssås, det var pricken över i:et på en väldigt trevlig dag med världens trevligaste lag.
 
Jag var nog inte den enda som kände mig lite halvseg när jag klev upp i morse. Men ömma rumpor och sega ben till trots, idag laddar vi om för träningsmatch mot Linköping Kenty. Borovallen klockan 19, be there!

6 stycken tappra...

... tjejer samlades för en gemensam träning! Det var Eva "the boss", Tilda, Moa, Elin, Annie & Kajsa J som hade pallrat sina fasta skinkor till borovallen för lite sommarträning. Peppe och Myggan fick tyvärr förhinder så efter meterlånga sms till Eva så kunde hon ganska snabbt lista ut att det var hon som skulle få hålla i dagens träning. På schemat stod det "Grusgropen". Hum... vad kunde detta nu innebära tänkte Elin, och det skulle hon strax få reda på!
 
Uppvärmningen drog ista och Eva bestämde sig för att köra lite matchuppvärmning med oss, vilket passade kanon då vi alla kunde den sen innan. Två och två sprang vi över den stora planen och folk som åkte förbi måste nog tänkt att stackars tjejerna i Landsbro, sex stycken har fått straffträning under sommarlovet! Men faktum var att alla vi 6 som var på plats kände suget efter ett rejält träningspass! Efter uppvärmningen stretchade vi ut lite och med bestämda steg började vi alla gå mot grusgropen! Eva och Annie var så taggade att de till och med började springa den lilla biten in till gruset. Väl framme på plats kunde vi se den! Oj oj oj... vilken grop! eller ja, snarare ett stup. Ja denna backen kunde man se ha knäckt många. På ena kanten kunde man se lite benpipor sticka upp från en stackars älg som sorgligt nog mist sitt liv i ett hett träningspass i gropen, RIP älgen. Jahaja, då var vi framme vid start då av denna upplevelse som vi nu skulle få vara med om. Eva ställde ut pinnarna på sina platser i stupet och 1:a rundan var igång (av 7 st)! Första rundan kändes helt OK och alla kände lite på gruset, hur det betedde sig, hur man skulle göra för att få bästa fäste och liknande. Andra och tredje rundan gick hyfsade de också, men sen kom den fjärde och fy sjutton! Snacka om att få mjölksyra i både ben och armar. Efter den 4:e rundan bestämde Eva att vi skulle få vila ett slag innan vi gick på de resterande 3 rundorna. Efter en välbehövlig vila drog vi igång igen! Nu var det ju bara 3 rundor kvar, det borde ju inte vara så svårt. Men ack ack ack. Mjölksyran riktigt sprutade ur porerna (på nästan alla) och man kunde långsamt känna blodsmaken entra munnen. Den 6:e rundan fick man nästan börja använda nävarna för att det ens skulle vara möjligt att ta sig upp för dessa stup! Vi alla puschade på varandra så gott vi kunde och det hjälpte otroligt mycket när man på sista rundan var nära på att lägga sig jämte älgen pga all mjölksyra och utmattning! Men nu var det gjort, klart, fixat, kirrat, ja tänka sig att vi alla tog oss igenom banan i gropen! 
 
Vi lunkade sakta tillbaka mot vallen där Eva höll ett styrke pass som avslutning. Det var bla armhävningar, situps, upphopp, plankan, hitlers hund, korsa ben, ja behöver jag egentligen fortsätta? Snacka om att vara döööh i hela kroppen efter denna gemensamma sommarträning! Bra kämpat alla som var närvarande! Det var ett ordentligt pass som idag känns i hela kroppen! (Iaf i min) ;) Ha det så roligt på torsdag med "snoken" och spring lite åt mig med, det kan jag behöva ;) /Elin.
 

Ännu en laginsats när LA kämpade sig till 1 poäng!

Oj oj oj... Igår kväll (tors) var det dags för ännu en match för Landsbros div. 3 tjejer, denna gång mot Alvesta. Nyheten om att återigen endast 12 spelare skulle med för att spela den sista matchen innan sommaruppehållet ekade nog i endels öron från den tuffa matchen i måndags. När man väl entrade bussen fick man en härligt överaskning av en hel trave med ceasarsallader som väntade på oss tills efter matchen! Slängde man ett getöga i bussen kunde man se att 4 spelare från förra matchen ersatts av 4 nya spelare, en utav dessa var Moa. Hon skulle inte ersätta vem som helst, utan hon skulle ta plats mellan stolparna där Maja stod förra matchen! Eftersom Landsbros målvakter inte kunde närvara så fick "småcoacherna" göra ett tufft val att en ytterspelare skulle stå. Lotten föll på alltså på Moa, vilket senare skulle visa sig vara ett genidrag! Uppvärmningen drogs igång och det var ett sammanbitet Landsbro som trippade på det konstgjorda gräset. Några funderade säkert på hur man skulle orka, hur man skulle sätta bollen i mål eller hur många tjyvnyp och jävulskap man ska hinna med innan matchen är slut.
 
Första halvlek drar igång och Landsbro kommer inte riktigt upp i samma standard som förra matchen. Man är inte först på bollen och man tar inte det där lilla extra jobbet. Alvesta har ett par riktigt farliga chanser att göra 1-0 men vår räddare i nöden Moa STORSPELAR och gör en vacker fotparad! Tyvärr kommer Alvesta till fler lägen och denna gången lyckas de göra 1-0. Jaja, inget att hänga läpp för! Vi är ju vana att jobba i uppförsbacke som vanligt. Dock blir uppförsbacken lite brantare då alvesta får iväg ett skott utanför straffområdet och även att Moa hoppat högre än en kexchoklad så lyckas hon inte få fingrarna på bollen, 2-0. Klockan tickar vidare och Landsbro spelar ändå lite bättre för varje minut och i halvlekens sista minuter får LA en hörna som Kajsa J trippar ut för att slå. Hon tittar in mot straffområdet och det enda hon ser är Kajsa A, eftersom K.A är ett halvt huvve längre än de andra som står vid stolpen är hon inte svår att träffa. K.J kör på taktiken: "100 % mot huvudet! (På K.A). Och tänka sig! Kajsa A behöver bara luta sin ljusa hjässa ett hack åt höger och PANG, 2-1 sitter som ett smäck! Domarn tar pipan i mun och halvleken är slut.
 
I andra halvlek är spelet jämnt och LA gör allt för att man ska trycka in bollen i alvestas mål. Tyvärr är det alvesta som lyckas göra 3-1 pga en misslyckad rensning i straffområdet och Moa är bara millimeter från att få snudd på bollen. Men men, inget att göra åt, detta betyder ju bara att LA måste kämpa ännu hårdare för att få till en reducering eller kvittering!  Tiden nästan springer iväg och alvesta bruttorna börjar att flämta och kippa efter andan och här har LA en stor fördel med att ha sprungit holländarn ett X antal gånger under säsongen! Moa gör en utspark som letar sig ner på Kajsa J's fötter, hon tittar upp i banan och ser Elin komma löpandes in mot mitten. En enkel pass på backen och Elin tar sats för att vända spelet på den högra kanten. Dock får hon en sneträff och det blir istället en löpboll mot Mathilda i mitten, hon springer ifatt och spelar bollen mot andrastolpen! Och där, skjuten ur en kanon, kommer Naela springandes och kan enkelt lägga in bollen i nätmaskorna! 3-2 och Landsbro har tagit över spelet mer och mer!  Man har många fina lägen, nickar utanför, skott några cm över ribban och bollar som rullar precis utanför stolparna... Men till slut! Naela snappar upp bollen en bit utanför straffområdet och alvesta bruttorna flockar sig runt henne. Hon tittar upp och ser en helt ren Eve Ström! Eve får bollen fint på högerfoten och SMACK! Hon drar iväg ett kanonskott som så himla snyggt skakar om hela alvesta målet! 3-3 och LA har tagit sig själva i kragen och gått i fatt ett 3-1 underläge! Klockan står i detta tillfälle på 87 minuter och nu har man en rejäl press på sig att hålla tätt! Och i den absolut sista matchminuten får LA ett kanon läge på frispark, precis utanför alvestas straffområde... Elin och Kajsa J går fram mot bollen, domarn blåser igång, elin tar ett skutt över bollen och Kajsa går fram och skjuter! Tyvärr så prickar hon ribban och domarn blåser av matchen. Men INGA sura miner för det :D efter att ta legat under hela matchen så är Landsbro tjejerna otroligt nöjda med att gått i fatt och fått med sig 1 poäng från denna matchen! Extra strot JÄTTE + till vår målvakt Moa som gjorde en kanon match mellan stolparna! Ingen kunde gjort det bättre än du Kingen :)
 
Nu är det dags för sommaruppehåll! Det firar vi med grusgropen på tisdag 18:00! Kom dit! ;)
#8 Elin.
 

Underbar laginstas i Lindsdal!

Måndag eftermiddag och Landsbro IF's div. 3 lag samlas för att ta sig gemensamt ner till Lindsdal för att spela den näst sista matchen innan sommaruppehållet! & tänka sig! CD-spelaren fick lov att följa med och det höjde humöret på hela laget :) 12 tappra spelare skulle åka ner mot Kalmar hållet för att försöka ge allt för att ta hem MINST 1 poäng! Den 2-timmar långa resan mot Lindsdal kändes ändå ganska kvick när man väl fick hoppa ur bussen och känna den underbar doften av... grisskit??? Detta kändes något mystisk, men solen sken, planen var slät och fin och temperaturen var strax över 21,4 grader så här fanns inget att gnälla på! Eller jo, möjligtvis på en spelare från herrlaget som hade ett slemmigt linne på sig! Uppvärmningen drog igång och det var lite "begravningsstämning" i laget, men Peppe höll ett lagom långt tal och efter det blev vi som ett helt nytt lag!
 
Fösta halvleken drar igång och båda lagen spelar väldigt jämnt. Lindsdal är ett lag som rullar boll och försöker spela bra fotboll, vilket denna dag gynnar Landsbro som bikinin på kroppen! (Alltså kanon bra!) Alla spelare med det blåa matchstället lirar riktigt bra fotboll och man kämpar och sliter för varje boll, men det är Lindsdal som tar ledningen i den 9:e matchminuten, ajajaj. Landsbro som nu verkar ha vant sig vid att spela i uppförsbacke tar efter detta tag i taktpinnen och det är blått för hela slanten! I den 38:e minuten efter en hopptrasslad situation som visst både Emma, Elin & Eva försökte lösa, når bollen fram till Söderberg som spelar bollen vidare mot Jullan på högerkanten och som löper ner mot kortlinjen. Hon tittar upp och hittar vår topforward Eve Ström som med en snygg liten tåfjutt kan skjuta in 1-1 målet! Jubel jubel :) halvleken börjar lida mot sitt slut och det sista som händer är att Lindsdal får en hörna som de kan göra mål på då Landsbro inte får iväg bollen. 2-1 i pausvilan.
 
I andra halvlek är det bra spel från Landsbro's sida och man hittar rätt i passningar och löpningar. Solen som börjat glida ner bakom trädtopparna ger Landsbro bättre sikt på bollen och man är först på den runde i de flesta situationerna. Lindsdal har någora riktigt farliga chanser att göra mål på, men vår storspelande målvakt Maja håller tätt och ger ett gött lugnt till laget. I den 68:e minuten passar Emma fram till Söderberg som snyggt klackar den vidare till Elin som tittar upp och hittar en löpande Naela. Bollen slås mellan Lindsdals backlinje och här har Landsbro lite tur för en gångs skull! Lindsdals back petar i precis rätt tillfälle, till bollen och målvakten är uppe på läktarn och köper korv och Naela kan enkelt lägga in bollen i öppet mål! 2-2 står det på tavlan och för tillfället har Landsbro med sig MINST 1 poäng hem i bagaget! Hela Landsbro laget kämpar och sliter för att behålla resultatet till den 90:e minuten. Svetten rinner, fötter värker, gummipluttar från konstgräset skaver mellan stumpa och skor, men vad gör detta! Domarn blåser i sin pipa och matchen är slut. 2-2 blev resultatet och Landsbro slutförde sin uppgift genom att ta hem minst 1 poäng. Hela laget ska ha beröm för kämpar insatsen och det var 10 slitna spelare som satte sig i bussen för att åka de 2 långa timmarna hem igen medans 2 tappra åkte mot Öland för att jobba och semestra.
 
Bara en match kvar nu sen är det sommaruppehåll! :)
Ha det gött! #8 Elin.

RSS 2.0