Tung förlust för div. 3 damerna...

Det var en rösen måndaeftermidda och LA's div. 3 brudar samlas för ännu en match. Dagens motståndare var Lessebo, som man från förra matchen hade en revansch att ta ut på efter en snörvlig förlust i slutminuterna nere i lessebo. Och även till denna match har LA ringt in ännu ett stjärnskott för att förstärka truppen, det är Josse som återigen ska dra på sig det blåa matchstället, woohou! :)  Peppe drog laget och frågade om alla var taggade!? JA, hördes kort och bestämt och det blev dax för att byta om till de blå superhjälte dressarna! Väl inne i omklädningsrummet satt Eva och mixtrade med elementet som hon tyckte brände på bra under rumpen och hon trodde hon lyckades få ner värmen en aning. Ute på den nyklippta fina gräsplanen drog "kickringen" igång lite smått och efter en liten stund börjar alla snurra på sina små huvuden och se fundersamma ut, huumm... Vart är motståndarna??? Jo det var så att Lessebo inte hade entrat borovallen (även att matchen skulle börja om 30 min!) och vi alla undrade om de hade åkt vilse. Men så plötsligt dök det upp en grön safaribuss bakom träden och ut skuttar Lessebo, ombytta och färdiga för att dra igång och värma upp. Skönt tänkte vi alla, nu drar snart matchen igång! Inne i omklädningsrummet drog Pisan laget en sista gång och vrålet från Eve: SKA VI TA DOM!? taggade alla en sista gång innan domarn blåste i pipan och matchen var igång!

Ja det var inte precis något skönlir som lagen visade upp, utan mest sparka och springa fotboll. LA har svårt att få bollen att rulla fram till en medspelare och Lessebo är hårda i kroppen och trycker på bra. Vissa stunder är LA inte först på bollen alls och peppande ord hörs över hela planen! Ändå kämpar LA på bra och man vill visa att man kan spela bra fotboll. Dock är det Lessebo som tar komandot i matchen och kan göra 0-1 genom ett slarvigt försvarsspel av LA-tjejerna. Men det är ju nu man måste knyta näven i byxficken och ta tag i sig själv. Spelet förbättras något från LA sida och man börjar spela bollen till varandra. Bollen når tillslut fram till Malin Sjöberg som tittar upp och ser att Lessebos målvakt är ganska så kort, hon kommer aldrig att hinna till målisens högra stolpen om skottet kommer dit. Och tänka sig! Malin stänker in 1-1 målet med ett välplacerat skott i målvaktens högra hörn. Jubel jubel och LA har fått lite luft under vingarna åter igen! Spelet rullar vidare och skönliret fortsätter att lysa med sin frånvaro. I denna matchen handlar det mest om närkamper och långbollar. Halvleken är till ända och lagen går till pausvila.

I andra halvlek är det LA som tar tag i taktpinnen och man äger bollen hyfsat bra. Spelet på planen förbättras något och man börjar hitta varandra på planen. Och efter bara 2 min spelade så hittar bollen fram till kanske planens mest rutinerade spelare, vår alldelles egna Josse, som löper in i straffområdet med bollen och snyggt tjippar upp bollen över Lessebos lille målvakt som kommer utglidande och 2-1 till LA! Glädjen är stor och Landsbro är i ledning för första gången i matchen. LA har även ett skott i stoplen efter en hörna, men närmare än så kommer man inte... Efter 60 spelade minuter har LA en rejäl down period och man släpper förbi Lessebo spelarna alldelles för enkelt. Både Lessebos 2-3 och 2-5 mål görs på frisparkar precis utanför LA's straffområde och de blåklädda lyckas inte riktigt få iväg bollen och 2-2 & 2-4 målen gör de genom svaga insattser från Landsbro-tjejernas försvarsspel då bollen får rulla igenom samtliga spelare i det blåklädda laget och chanserna till en vinst har här med suddats ut. Så tyvärr var det inte Landsbros match idag och man får bita i det sura äpplet och komma igen till nästa match! Spelarna går tysta in mot omklädningsrummet och väl därinne har värmen stigit till 60 grader efter att elementet har fått fnatt efter Evas skruvande! ;p

Ha det gött allesammans och hoppas att vi ses på nästa hemmamatch. Vi behöver allt stöd vi kan få nu i dessa tuffa tider! #8

En redi ryyyysar match!

Onsdagkväll och LA div.3 samlas för att spela sin första match efter sommaruppehållet! Nu var det dags att visa att god mat, starka drycker och brännskador från grillen inte har haft någon negativ inverkan på brudarna. Tolv tappra tjejer satte sig i klubblokalen för att lyssna på de högre makterna, (Peppe & Myggan). Visa ord hoppade ur munnen på Peppe och det viktigaste med dagens match var att ha roligt! En radikal förändring var också påväg att göras då småcoacherna har bestämt sig för att testa en ny laguppställning, 3-5-2 var det nya konceptet (vilket skulle visa sig vara en klokt beslut)! Det pirrade i allas magar och fötterna dansade ut på planen när det väl var dags för uppvärmingen. När svetten från pannan började rinna längsmed kinden, då var det dax att gå in i omklädningsrummet för the final pepptalk! Även här säger Peppe några fina ord om att det är vi alla tillsammans som måste samspela för att vi ska kunna lyckas. Och detta klingade gött i våra öron, och lagom till matchstart dyker en 13:e spelare upp! Det är Issa som tillslut tog sitt förnuft till fånga och snörade på sig dojjera! :) Motståndare för dagen var Madesjö! Nu kan matchen börja...

Första halvleken börjar lite trevande för båda lagen. Bollen slås lite hit och dit, inget riktigt skönlir precis. Klockan tickar vidare och chanser skapas åt båda hållen. Men helt plötsligt så höjs spänningen till MAX när vår käre målvakt Malin slår en mindre lyckad boll, något för långt mot mitten och en rödklädd slänger iväg ett välplacerat skott! Och jag tror att vi alla som befann oss på Borovallen, trodde att bollen skulle gå in... Men som sköten ur en kanon kommer Malin springande, och OS som gått på TV nu i två veckor, så har Malin enbart kollat på gymnastik och simhopp! Hon gör en 2 ½ skuv med en vacker sidokullerbytta och hon lyckas räddar bollen på mållinjen! Ett jubel lägger sig över hela vallen och ingen kunde kanppt fatta vad som hänt! Och det skulle inte dröja länge till förens Malin gör ett kanon räddning åter igen! Denna gången lyckas hon inte riktigt göra den där kullerbyttan, utan bollen träffar henne på kinden, aj aj aj! Hon reser sig och matchen rullar vidare. Målchanserna uteblir inte för varken LA eller Madesjö, tyvärr får Landsbro inte in bollen... Men bara sekunder kvar kan Madedsjös forward ta ut sina sista krafter för halvleken och hon kan peta in 0-1 precis innan domarn hinner blåsa av.

I andra halvlek är det ett svajjigt spel, men det är ändå landsbro som har ett litet övertag. Och efter 55 spelade minuter får äntligen LA utdelning! Det är Naela som efter många skott som inte har velat leta sig in så äntligen lyckas hon få bollen inom ramen på målet! 1-1 och vilken glädje! Men det var inte slut här... Efter bara några minuter kommer den rutinerade Sandra löpandes på vänsterkanten och hon hinner tänka både det ena och det andra innan hon bestämmer sig för att dra te ett skott med vänsterdojjan! Pang och LA är i ledningen för första gången i matchen. Dock blir inte ledningen speciellt långvarig då Madesjö svarar på bara 2 min och kan göra 2-2. Detta är inte acceptabelt och LA-brudarna knyter näven och man har bestämt sig!
Avspark sker och tillsut letar den sig fram till en löpande Ida som även hon kommer rusande på vänsterkanten och eftersom Sandra är hennes stora idol gör hon ett identisk mål och LA har åter igen tagit ledningen, vilken lycka! Dock blir denna lycka även den inte långvarig då det slarvas i det blå-laget... 3-3 och spelet är väldigt jämnt. LA kämpar och kämpar för att få in bollen i Madesjös mål, och vipps! Stina tar tag i taktpinnen och även hon som har Sandra som idol, löper hon längs vänsterkanten och petar tjusigt in bollen bakom M. målvakt! Hurra hurra, det är så himla roligt att ta ledningen! Och i den 82:a minuten punkterar LA matchen genom Eve Ström som får en kanon krossboll som hon snyggt plockar ner och springer i fatt och PANG, rakt upp i nättaket! 5-3 och LA slappnar av något.
När man barskt frågar domarn va tiden är så svarar han: 1 ½ kvar! Och nu gäller det att hålla ihop! Det var landsbros match och poängen kunde man nästan ta på, så nära var man en seger! Dock slarvas det åter igen i LA och Madesjö får ett tröstmål med 30 sekunder kvar, då Malin försökt att hoppa högre än en kexchoklad men inte lyckats få fingrarna på bollen. Sekunderna går... Domarn tar pipan i mun och blåser av matchen! JAAAAAA! 3 underbara poäng tilldelas Landsbros div. 3 lag och lyckan sprinder sig på borovallen! :D  en seger-ring bildas och alla hoppar i takt! Vilken underbar kväll det blev tillslut!