Bättre sent än aldrig!

I måndags var det dags igen för div. 3 laget att spela match! Denna dagen rullade bussen mot Lessebo, utanför växjö. Solen gassade och temperaturen var uppe på strax över 22,4 grader! Efter förra veckans snörpliga förlust var det nu dags för Landsbro tjejerna att ta hem en tre-poängare så man kunde få lite andrum i serien. Dock blev det ytterligare en snörplig förlust där Lessebo gör segermålet (som enligt Moa "förbannad" Gardefors är solklar offside, men domarn hade solen i ögonen och missade detta) när det återstår endast 3 min av matchen. Men man ska inte glömma de chanser som Lessebo hade innan detta hände. Våran bredaxlade målvakt Malin var som vanligt på plats mellan stolparna och gjorde ett hästjobb precis som vanligt! Värt att nämna är att Anna "busen" Sjöstrand var tillbaka i den vita tröjan efter många matchers avstängning och gjorde en tapper insats att frälsa laget då hon fick börja på backpossition och avsluta på topp, det går fort i fotbollens värld, välkommen tillbaka!

I första perioden kommer LA-brudarna inte upp i vanlig standard och man släpper intill sig Lessebo-spelarna alldelles för enkelt. De har många kontringar på oss och våra snabba, smidiga och lätta löpsteg uteblev något då Lessebo tryckte på ordentligt stundtals under perioden. Det är Lessebo som lyckas göra det första målet på en hörna som letar sig fram till deras gigant till mittback. Hon slänger fram fläsket och plaff, 1-0 i röva för Landsbro... Solen steker vidare och landsbro äger inte mycket boll. Men rätt som det är får Evelina Söderberg bollen ute på kanten, hon dribblar sig snyggt in till mitten och lägger fram en kanon löpboll till Matilda som snyggt snappar upp bollen. Och på ett halvliggande sätt lyckas hon få träff på bollen med sin skickliga vänster fot och PANG, 1-1! Spelet går vidare och det är chanser åt båda hållen. Lessebo får ytterligare en kontrings möjlighet mot Malin, men förberedd som hon är kliver hon långt ut i straffområdet och räddar bollen med en tjusig fotparad! Hurra hurra! Strax här efter blåser domarn för halvtid.

I andra perioden har Landsbro ändrat om lite i laget och spelet är jämt bland båda lagen. Solen har börjat leta sig ner bakom trädtopparna och en svalkande vind lägger sig över planen, dock kom även myggorna fram vid denna tidpunkt, men va fasen! Första myggbettet, då vet man att det är sommar! Matilda och Evelina Söderberg har några fina chanser att göra något mål, men Lessebos rutinerade målvakt håller tätt. Istället är det Lessebo som får tag i bollen och kommer på ett sista försök till att avgöra matchen. En långboll slås mot lessebos toppforward, som satt och knöt skorna men han precis upp för att ta emot bollen. Och oturligt nog rullar bollen in i Landsbro-maskorna. En dov stämning lägger sig i laget och det är väl kanske inte så konstigt eftersom det bara är 3 min kvar av matchen och man är illa tvungen att göra ett mål för att komma ifatt. Men tyvärr uteblir målen och som ofta i idrottens orättvisa värld så vinner morståndarlaget, Lessebo, med 2-1.

Inget att hänga läpp för! På söndag är det en ny match & glöm inte att serien är lång, LADDA!

#Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0