Tung förlust...

Eve och Stina!

Igår (måndag) var det dags för ännu en match för LIFs div.3 damer! Vi var lite kort om folk och därför ringdes två rutinerade spelare in och dessa stjärnskott var inte mindre än Issa & Sandra! Dock fick de båda börja med att hålla bänken varm, men de verkade trivas bra där så de var nog bara nöjda med att få bära den snygga LIF tröjan igen! Även Matilda Falk som inte spelat någon seriematch än i år då hon varit skadedrabbad är på plats på Borovallen för att göra comeback! Väl ute på planen körde vi den traditionella "kickringen" och högtalaren pumpade ut musik som aldrig förr, dock fick man sänka musiken då högtalaren hotade med att ge oss alla tinnituss genom sitt högljuda tickande! Uppvärmningen drog igång och man kunde se på allas lätta löpsteg att denna matchen skulle det bli fart och fläkt i!

Första halvlek startade LIF med ett högt tempo och bollen rullade fint mellan de blåkläddas fötter. LIF förde spelet och de rejäla Hultfreds-tjejerna fick knappt låna bollen! Dock är det Hultsfred som gör det första målet på lite tur då våran suveräna målvakt Malin räddat ett skott utifrån men bollen råkar droppa ner på fötterna på en grönklädd och hon gör inga misstag, 0-1 i baken. Efter någon minut får LIF en skada på Falken som kämpade tappert men den gamla skadan höll inte vad den lovade och ännu en gång får hon linka ut från planen (hoppas det blir bättre snart Falken, we need you!) In kommer den rutinerade Sandra och hon gör ett hästjobb på mittbackspossitionen, hon måste laddat ordentligt där på bänken för här har vi en tjej som inte viker ner sig! LIF kämpar vidare och man rullar bollen väldigt snyggt, men avsluten på mål uteblir och istället är det Hultsfred som kommer till skott och nick, som letar sig in i LIFs mål...  Till pausvilan står det 0-3 och jag känner personligen att siffrorna inte speglar matchen, men i idrottens orättvisa värld så går det inte att göra något ogjort.

Andra halvlek startar LIF-tjejerna riktigt bra och man har spelövertaget och bollen rullas fint, inte ens en liten tuva kan rubba den snygga passningsspelet! Entrat planen har även det andra stjärnskottet Issa gjort! Hennes ljusa kallufs går inte att missa och hon är lätt att pricka med passningar och långa djupledsbollar som hon glatt springer på om och om igen, allt för att visa att hon är någon att räkna med i framtiden! LIF försöker att spräcka den tunga nollan men bollen vill helt enkelt inte in i motståndarnas mål... Istället är det Hultsfred som får ett tur mål då bollen tar på ett (mitt eget) lår och då är Malin redan påväg ut i passningslinjen för att nypa bollen och hon överaskas då bollen helt plötsligt byter riktning och smyger sig in precis vid stolpen. Ja detta var inte planerat, men som tur var kunde vi skratta åt det efter matchen och hon hade inga planer på att hänga mig för det ;) Klockan tickar vidare och LIF-tjejerna har fortfarande inte vind i seglet när det kommer till att få in bollen i mål men spelet är det inget fel på och inte kämpaglöden heller! Men helt plötsligt, från ingenstans, tar bollen på en grönklädds hand, mitt i straffområdet och domarn är inte sen med att se detta! Straff tilldelas LIF och nu då, äntligen ska väl den lille rackars nollan spräckas! Och se på fan! Evelina Ström får order om att lägga straffen. Hon skuttar glatt fram och lägger upp bollen på krysset och PANG! LIF har gjort mååååååål! Det dröjde enda till den 86:e matchminuten men va fasen, ett mål var så otroligt gött! LIF lyckas inte göra något mer mål och inte Hultsfred heller. Matchen slutar 1-4 och vi laddar redan för returmötet i Hultsfred då de ska få se på andra bullar!