målfest på borovallen!

Efter att regnet bara öst ner under större delen av dagen blev det helt plötsligt strålande solsken när Landsbro-brudarna entrade Borovallen för ännu en match i div. 2 serien! Med ett underbart väder och taggade brudar så kunde väl inget gå fel! Motståndare för dagen var Borens IK. Under samlingen sitter en tapper skara Landsbro-tjejer och inväntar den något sena vetlanda bilen, som tillslut väljer att dyka upp ett X antal minuter försent. Tur att vi har vår böter-hjälte Ida som har sten koll på vart enda öre i böters kassan! Bissen drar igång genomgången med ett ganska så förvirrande tal om verktyg(?) Att vi ska visa upp våra fina verktyg för publiken och göra att de fungerar i kugghjulet. Ajja, jag förstod nog vad han menade, men det snurrade till ordentligt uppe i knoppen när han drog istá. Han avslutar med att säga att alla måste bidra med sitt verktyg för att hjulet ska kunna fortsätta att snurra! Och den meningen förstod till och med jag :)

I första halvlek börjar LA ganska trevande och man kommer inte riktigt upp i normal super standard. Efter bara 5 minuter får Borens lille kvicke anfallare bollen på vänsterkanten och löper snabbt in i straffområdet och skjuter in 0-1 målet. Men detta är inget att hänga läpp för, det är ju 85 min kvar av matchen :) Klockan tickar vidare och LA har en rejäl press på Borens! LA tilldelas en frispark en bit in på Borens planhalva och Ellen Castellen travar fram mot bollen och lägger en välplacerad boll på knoppen på Mathilda som i sin tur nickar bollen bakåt på Emmas ljusa kaluffs! 1-1 och LA har fått ett stort knippe luft under vingarna! Och det skulle inte dröja länge tills LA gör ännu ett "Prakt" mål. Det är Stina som springer ifrån sin försvarare nere på högerkanten och lägger en välplacerad pass, snett, innåt, bakåt, mot Mathilda som drar på ett skott och bollen letar sig in under Borens ribba. 2-1 och LA är i ledningen för fösta gången i matchen. Dock blir den inte långvarig då Borens kvicke anfallare får ta ner en långboll som hon drar iväg mot mål efter ett tillslag och LA duktige målvakt Maja hinner inte springa ifatt den, 2-2. Men detta resultatet är inte LA-brudarna nöjda med till pausvilan! Man kämpar och sliter och Borens hinner inte riktigt med i svängarna och gör en tackling på (Någon i LA) och det döms straff! Emma går lugnt och säkert fram till bollen, viskar ett par vackra ord till den och drar iväg ett välplacerat skott i målets högra hörn! 3-2 till LA och lagen går till pausvila!

I andra halvlek är det LA för hela slanten! Bollen rullas mellan de blåkläddas fötter och hela laget kämpar tillsammans. I den 60:e matchminuten byts Julia "hårding" Norén in och detta visade sig vara ett lyckat drag! Hon kämpar och sliter på vänsterkanten och efter bara 3 minuter gör hon ett kanon inlägg till Jonna som kommer inlöpande från mitten och smack! 4-2 till LA, jubel jubel! Vid detta tillfället lägger sig ett lugn över hela borovallen och LA-tjejerna börjar känna vinst smaken i munnen. Man får ett knippe självförtroende och löper sönder Borens som inte har en chans att hänga med när LA väl fått upp farten! Och det är bara en tidsfråga innan LA gör mål igen! Det är Jonna som håller sig framme i straffområdet och skjuter in 5-2 målet, hurra hurra! Och tro det eller ej, men det var inte slut här... LA's inhoppare, den kvicke Evelina Söderberg har mycket spring i benen efter uppvärmingen bakom målet. Hon får bollen på högerkanten och viker in mot mål, väl där blir hon sjaskigt fälld av Borens målvakt och detta ser vår duktige linjeman. Straff tilldelas LA och denna gången är det Julia som tar tag i taktpinnen och lägger upp bollen på punkten. Hon gör inga misstag! 6-2 till LA och man kan nu säga att matchen är avgjord! Domarn blåser i sin pipa och landsbro har vunnit! Vilken lycka :)

Hela laget visade upp sina verktyg & ingen kommer undan utan beröm för poleringen!