Tre efterlängtade poäng!

Åh vilken underbar dag det skulle visa sig bli när Växjö FF gästade vår kära Borovall en söndageftermiddag som denna! Solen sken till lite då och då och regnet duggade ner på det gröna gräset i perioder. Peppe & Myggan valde att ändra lite på rutinerna, så våra nätta stjärtar fick ta plats ute i båset. Startelvan drogs och alla tuggade taggtråd! Idag var det helt enkelt så att skit samma va resultatet blir, idag ska vi ha ROLIGT! Detta kändes som bra valda ord och hela laget drog på mungiporna :) Det skulle även visa sig att Växjös målvakt skulle ge oss alla ett smile på läpparna då det låter som hon (jag citerar Jonna): "Har en halv igelkott i halsen". Uppvärmningen drog igång och ordet "underskattning" var ett ord att tänka på då Växjö hade 3 poäng med sig i bagaget och Landsbro 4. 3 poäng efter denna matchen ville båda lagen givetvis ha för att komma på lite säkrare mark i tabellen.

I första halvlek spelar LA underbar fotboll! Bollen rullas fint i backlinjen, mittfältet och anfallet. Hela laget kämpar och sliter och man kan riktigt se på alla att idag spelar vi ROLIG och BRA fotboll! Målchanser radas upp men LA lyckas inte trycka in bollen i Växjös mål till en början, istället är det Växjö som lyckas ta ledningen efter ett instick genom backlinjen och vår käre målis Malin lyckas inte nypa bollen, 0-1 i baken. Landsbro spelar fortfarande den bästa fotbollen och har till större delen hela matchen och tillslut på en hörna som slås undan av Växjö, kliver vår mittback Chris upp och skjuter ett stenskott mot mål. Målvakten aggerar inte på bästa sätt utan lämnar en retur som Mathilda håller sig framme på! 1-1 och äntligen får LA lön för mödan! Klockan tickar vidare och det är fortfarande landsbro som har hela spelet, men ändå lyckas Växjö göra ett mål (även att Malin hoppat högre än en kex-choklad) genom ett långskott utanför straffområdet. Jaja, inget att göra åt! Detta betyder ju bara att publiken kommer att få se landsbro göra mål igen eftersom att detta var en match vi bara SKULLE vinna! Och se på f*n! Det är Mathilda som kommer farande innifrån mitten och hon fintar och vänder och vrider. Tillslut hittar hon fram till en fortlöpande Jullan som kommer som skjuten ur galloscherna och PANG! 2-2 letar sig in vid förstastolpen. Jubel jubel och lagen går lite senare till pausvila!

Andra halvlek börjar lite trevande och finliret avtar något. Växjö har luft under vingarna och de visar ändå att de inte tänker ge sig i första taget. Klockan tickar på och landsbro tar över spelet mer och mer... Och efter ett kanon inlägg av vår inhoppare Bella kan Eve enkelt peta in bollen i Växjömålet och Landsbro är i åter ledning, 3-2! Detta skulle visa sig vara startskottet för målskyttet i det blåklädda laget. Den klassiska "ketchup-effekten" skulle visa sig entra borovallen och detta blev alldeles för tungt för Växjö! Landsbro äger större delen av matchen och stundtals får Växjö knappt låna bollen! Vår kvicke anfallare Mathilda snappar upp en boll från mittfältet och hon tar fart. Hon fintar hit och dit och hit igen och är nu inne i straffområdet, där ser hon Växjös målvakt komma utrusande och så enkelt och fint lägger hon bollen något åt sidan och målvakten kan bara ligga där på mage och se en blåklädd lägga in bollen i öppet kasse! 4-2 och det berömda "lugnet" lägger sig över Borovallen. Nu kan väl inget gå fel! Och tänka sig, det gör det inte heller! 5-2 målet dröjer inte länge innan det kommer och det är Eve som åter igen håller sig framme i straffområdet och skjuter in bollen i mål! Med ett gött leende på läpparna trippar hon ut mot bänken och sätter sig nöjt. Nu blir det nog inte bättre än såhär tänker nog en del... Men åter igen, det var inte slut på målkalaset ännu! Mathilda snappar åter igen upp bollen från mittfältet och levererar en kanonpass till en som vanligt, löpande Jullan som driver in med bollen i straffområdet och smack! 6-2 målet är gjort och domarna ser ut att börja få skrivkramp! Men tiden går, och vi med den... Domarn blåser i pipan och matchen är slut och 3 GOA, underbara, välbehövliga poäng är i hamn i Landsbroooooo! JUBEL JUBEL :)

Väldigt bra och välspelad match tjejer! Publiken var inte missnöjda med att ha betalat 40:- för att se en sådan strålande match :) nu är det bara att ladda om batterierna och träna stenhårt i veckan inför nästkommande match!

# idag blev det nr 9 :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0