Ett poäng till i LA div 3-kassan!

På självaste nationaldagen gästade Mönsterås våran kära borovall för ännu en match i div. 3 serien! Även att det var en blå-gul dag så sken både sol och klarblå himmel med sin frånvaro, men vad gör det när hela Landsbro gänget lyser som solar allihopa! LA-brudarna börjar som vanligt uppvärmningen med det klassiska "kick-ringen" och bollen studsar fint mellan både lår, fötter, huvuden och pattar! Chris får en redig pärla på ena patten och utbrister något i stil med: "mitt på min mjölkproduktion", alla skrattar med och kickningen fortsätter. Efter en liten stund får Elin en go kanon även hon på sin patte och vräker ur sig något i stil med: "tur jag inte har hängpattar"... en dov tystnad lägger sig runt i ringen tills Chris chockat säger: "Hängpattar?! Jisses, ett gött garv går runt i den blå ringen och Elin försöker snabbt kratta över det hon sagt, (vilket förövrigt inte var menat mot Chris! No hard feelings I hope?!) :) ringen fortsätter att småfnittra medans vi kickar vidare och tillslut drar löpningen igång!

Första halvlek börjar bra och LA-brudarna rullar bollen mycket fint! Efter bara en minut får sig en Mönsteråsspelare en redig tryckare av vår egen hårding Jullan och det gav resultat. Mönsterås som snabbt fick upp temperamentet och fokuserade nästan enbart på domaren HELA matchen och deras finlir uteblev då de hade fullt upp med att gapa och skrika. Men tyvärr är det bortalaget som gör det första målet genom ett instick genom backlinjen, men ingen skada skedd. Landsbro har full koll på situationen och läget känns inte hotat. Efter dryga kvarten får Jullan bollen på kanten, driver in en bit mot mitten och lägger fram en kanon boll fram mot en löpande Stina L som med sina rappa fötter och underbara finter kan lira upp målvakten på läktarn och bollen, den skjuter hon enkelt in bakom Mösterås målvakt! 1-1 och det är match igen! LA spelar bra fotboll men målchanserna uteblir och istället är det Mönsterås som får en gratischans och kan med ett lurigt skott göra 1-2... Lagen går till pausvila.

I andra halvlek är spelet jämnt och det är chanser åt båda hållen. Men LA håller tätt och Mösteråsspelarna börjar bli riktigt frustrerade. De vrölar och gapar som som aldrig förr och detta orkar inte ens den tåliga domarn (som under matchen fick ta mycket skit)! Gula kort delas ut lite här och var, men det fanns en smart brutta som väljer att applådera åt våran käre domare och då var det kokta fläsket stekt pang upp med det gula och fem minuter senare väljer hon att göra ännu en lyckad grej och booom, två gula och ut med gaphalsen! Det kändes som ett dopp i sjön efter träning i 30 graders värme! Gött med andra ord! Klockan tickar vidare och LA skapar så många fina chanser. Emma har ett par riktigt farliga skott mot mål men tyvärr är hon lite för "baktung" idag och bollen singlar över ribban... meeeen, tillslut får hon på ett duunder skott! Och som vi alla lärt oss i fotbollsskolan, allt över huvudet i damfotboll går in! 2-2 slutar matchen och LA får 1 poäng att lägga i kassan! Gött med poäng brudar, det var ett tag sedan nu! Bra kämpat allihopa, nu känns det som vi är på gång igen efter en liten "down-period".