Ännu en laginsats när LA kämpade sig till 1 poäng!

Oj oj oj... Igår kväll (tors) var det dags för ännu en match för Landsbros div. 3 tjejer, denna gång mot Alvesta. Nyheten om att återigen endast 12 spelare skulle med för att spela den sista matchen innan sommaruppehållet ekade nog i endels öron från den tuffa matchen i måndags. När man väl entrade bussen fick man en härligt överaskning av en hel trave med ceasarsallader som väntade på oss tills efter matchen! Slängde man ett getöga i bussen kunde man se att 4 spelare från förra matchen ersatts av 4 nya spelare, en utav dessa var Moa. Hon skulle inte ersätta vem som helst, utan hon skulle ta plats mellan stolparna där Maja stod förra matchen! Eftersom Landsbros målvakter inte kunde närvara så fick "småcoacherna" göra ett tufft val att en ytterspelare skulle stå. Lotten föll på alltså på Moa, vilket senare skulle visa sig vara ett genidrag! Uppvärmningen drogs igång och det var ett sammanbitet Landsbro som trippade på det konstgjorda gräset. Några funderade säkert på hur man skulle orka, hur man skulle sätta bollen i mål eller hur många tjyvnyp och jävulskap man ska hinna med innan matchen är slut.

Första halvlek drar igång och Landsbro kommer inte riktigt upp i samma standard som förra matchen. Man är inte först på bollen och man tar inte det där lilla extra jobbet. Alvesta har ett par riktigt farliga chanser att göra 1-0 men vår räddare i nöden Moa STORSPELAR och gör en vacker fotparad! Tyvärr kommer Alvesta till fler lägen och denna gången lyckas de göra 1-0. Jaja, inget att hänga läpp för! Vi är ju vana att jobba i uppförsbacke som vanligt. Dock blir uppförsbacken lite brantare då alvesta får iväg ett skott utanför straffområdet och även att Moa hoppat högre än en kexchoklad så lyckas hon inte få fingrarna på bollen, 2-0. Klockan tickar vidare och Landsbro spelar ändå lite bättre för varje minut och i halvlekens sista minuter får LA en hörna som Kajsa J trippar ut för att slå. Hon tittar in mot straffområdet och det enda hon ser är Kajsa A, eftersom K.A är ett halvt huvve längre än de andra som står vid stolpen är hon inte svår att träffa. K.J kör på taktiken: "100 % mot huvudet! (På K.A). Och tänka sig! Kajsa A behöver bara luta sin ljusa hjässa ett hack åt höger och PANG, 2-1 sitter som ett smäck! Domarn tar pipan i mun och halvleken är slut.

I andra halvlek är spelet jämnt och LA gör allt för att man ska trycka in bollen i alvestas mål. Tyvärr är det alvesta som lyckas göra 3-1 pga en misslyckad rensning i straffområdet och Moa är bara millimeter från att få snudd på bollen. Men men, inget att göra åt, detta betyder ju bara att LA måste kämpa ännu hårdare för att få till en reducering eller kvittering!  Tiden nästan springer iväg och alvesta bruttorna börjar att flämta och kippa efter andan och här har LA en stor fördel med att ha sprungit holländarn ett X antal gånger under säsongen! Moa gör en utspark som letar sig ner på Kajsa J's fötter, hon tittar upp i banan och ser Elin komma löpandes in mot mitten. En enkel pass på backen och Elin tar sats för att vända spelet på den högra kanten. Dock får hon en sneträff och det blir istället en löpboll mot Mathilda i mitten, hon springer ifatt och spelar bollen mot andrastolpen! Och där, skjuten ur en kanon, kommer Naela springandes och kan enkelt lägga in bollen i nätmaskorna! 3-2 och Landsbro har tagit över spelet mer och mer!  Man har många fina lägen, nickar utanför, skott några cm över ribban och bollar som rullar precis utanför stolparna... Men till slut! Naela snappar upp bollen en bit utanför straffområdet och alvesta bruttorna flockar sig runt henne. Hon tittar upp och ser en helt ren Eve Ström! Eve får bollen fint på högerfoten och SMACK! Hon drar iväg ett kanonskott som så himla snyggt skakar om hela alvesta målet! 3-3 och LA har tagit sig själva i kragen och gått i fatt ett 3-1 underläge! Klockan står i detta tillfälle på 87 minuter och nu har man en rejäl press på sig att hålla tätt! Och i den absolut sista matchminuten får LA ett kanon läge på frispark, precis utanför alvestas straffområde... Elin och Kajsa J går fram mot bollen, domarn blåser igång, elin tar ett skutt över bollen och Kajsa går fram och skjuter! Tyvärr så prickar hon ribban och domarn blåser av matchen. Men INGA sura miner för det :D efter att ta legat under hela matchen så är Landsbro tjejerna otroligt nöjda med att gått i fatt och fått med sig 1 poäng från denna matchen! Extra strot JÄTTE + till vår målvakt Moa som gjorde en kanon match mellan stolparna! Ingen kunde gjort det bättre än du Kingen :)

Nu är det dags för sommaruppehåll! Det firar vi med grusgropen på tisdag 18:00! Kom dit! ;)