Premiär, premiär, premiär...

Söndag eftermiddag (runt 15.30) och LIF div. 3 damer samlas för årets första seriematch! (alla förutom vetlanda gänget som blev försenade pga av en sovande Stina och entrade inte fören X antal minuter efter bestämd tid. Och böter kommer ni inte undan då Ida har stenkoll på det!) Det var en sammanbitet lag som började byta om till det blå (det bästa?) matchstället. Stämningen lättades upp då de små högtalarna uppe på väggen drog igång och fick kämpa hårt för att få ut volymen LIF-brudarna önskade. Ute på planen följde CD-skivan med, dock lite sämre kvalle på högtalaren där ute men va gör det när man kan sjunga med!

Första halvlek kunde ha börjat bättre. Efter bara 3-4 min kanske, får Lindsdal en frispark på mitten av LIFs planhalva och med ganska mycket medvind kan de skjuta in 0-1 ÄVEN att våran målvakt Frida hoppat högre än en kexchoklad lyckades hon inte få fingrarna på den. Inget att hänga läpp för, 0-0 ropar Eva ut, det taggade Lindsdal och det tog de vara på. Efter ännu en frispark runt mitten kan deras toppforward ta ner bollen och vända om och dra te ett skott som letar sig in i LIFs låga vänsta hörn... 0-2. Ack ack ack, var är Lindsdals hejjaklack?!?!? En tystnad la sig över Borovallen, tills Eva ännu en gång ropar ut, 0-0! Och här, efter dessa visa ord, tar LIF tag i taktpinnen! Nu har Lindsdal skitit i det blå skåpet! LIFs kvicke Stina Lennartsson får bollen på mitten av halvplan, man kan riktigt se på henne att nu j*vlar! Hon tar sats, hennes fötter går som trummpinnar hit och dit och hit igen (finta kan tjejen det är det inget snack om!) och PANG! 0:an är spräckt, bombad, dödad, booorta! 1-2 och Stina gör LIFs första mål för iår och vinden verkar vända, nu är det ju match igen! Lagen går till pausvila...

I andra halvlek är det ett helt annat LIF som entrar planen! Nu är det vi som har vinden i ryggen, solen i ögonen (as jobbigt...) och viljan! Jämför man med den första halvleken, så kunde andra halvleken inte börjat bättre! Stina snappar upp bollen lite utanför Lindsdals straffområde, hon börjar finta (och en annan bara står och beundrar hennes underbara fotparader), hon tittar snett upp i banan och ser att Evelina Ström kommer rusande men passningen är riskabel, hon väljer att skjuta själv & tänk vilket bra beslut! 2-2 och LIF har kvitterat, vilken lycka! Det hörs ett dovt 0-0! i bakgrunden och man tas ner på jorden igen, bra där Eva! Matchen spelas vidare... Lindsdal har många fina chanser att ta sig igenom LIFs backlinje, men de verkar inte ha lärt sig vad offside betyder! LIFs stabila backar Chris, Ellen, Eva, Kajsa och Ida får tacka och bocka för att de får öva frisparkar från egen planhalva då vi inte hunnit med det på träningarna under veckan...
Matchen är jämn, vinden blåser, bollen rullar och det är lika många grästuvor på båda planhalvorna, men LIF har mer kämpaglöd och efter att Malin fått bollen på mittplan och spelat fram Stina en sådan perfekt boll mellan Lindsdals backlinje kan Stina göra 3-2 utan större ansträngningar och LIF är i ledning för första gången i matchen! Publiken jublar och alla i laget får ännu en go puff i ryggen av Evas 0-0! Och visst spelar vi efter Evas ord, det kämpas och slits som om vi låg under och Lindsdal kommer inte intill! Tillslut kan LIF punktera matchen genom Evelina Söderberg som även hon visat goda kapaciteter på snygga finter och rappa fötter! Hon fintar förbi inte bara en, två, utan 3 spelare innan hon bestämmer sig för att skjuta in den lille bollen i maskorna! 4-2 och matchen känns i detta laget som det är i hamn hemma i Landsbro!

Bra kämpat samtliga i LIF laget, vi vann det stora slaget
Bollar vi såg rulla in i vårt mål, nu är det dags att visa att vi är gjorda av stål