Nystart

Det känns som om rubriken här ovan är ett ord som använts flitigt på den här bloggen de senaste inläggen. Utan att det för den skull blivit någon nystart. Tappra försök har gjorts om och om igen, för att sen bara rinna ut i sanden. Men skam den som ger sig! Ny säsong, nytt försök. Och den här gången ska vi verkligen försöka hålla bloggen hyfsat uppdaterad under HELA säsongen.

 

(Och skulle vi inte lyckas med det den här gången heller så vet ni ju att ni kan följa oss på Instagram: Landsbroifdam eller Twitter: LandsbroIF istället)

 

För den som missat det så åkte vi tyvärr ur division 1 förra säsongen och som grädde på moset fick vi även den ärofyllda utmärkelsen "Årets flopp" när Vetlanda-Posten listade det gångna fotbollsåret. Men vi är inte de som gräver ner oss för det. Nu kan det ju bara bli bättre!
(Det bör dock också nämnas att vi hade två duktiga spelare nominerade av VP i kategorierna Årets mittfältare respektive Årets talang, nämligen Elin Bexell (vår backklippa) och Emilie DK).

 

Men nog om det förflutna, nu går vi på vad som händer just nu istället. Vi har bland annat fått en hel del nytt i tränarstaben i år (närmare presentation av dem kommer förhoppningsvis lite senare).
Den här veckan har vi kört på som vanligt med fysträning måndag och onsdag och fotboll på Heds tisdag och torsdag.
Det har blivit en hel del löpande runtom i Landsbro de senaste månaderna. I början av året sprang vi bara runt runt, samma runda i en evighet kändes det som. Det är ett under att vi inte blev alldeles snurriga. Men nu när vintern är över och skidspåren smält bort har vi istället börjat köra löpträning borta på elljusspåret vid Parken. Där verkar det som om tränarna hittat de backigaste rundorna i hela skogen för det är ett himla farande upp och ner. Det är nästan så man börjar sakna att springa runt varv efter varv, för där var det åtminstone plan mark... 

 

Onsdagens träning var lite speciell, fysen inomhus höll nämligen Matilda i. Men hon verkar ha glömt vad det är för sport vi håller på med för när hon förklarade övningarna i hennes pass berättade hon att det var anpassat för simmare. Hon kanske har jobbat lite för länge på Medley...
Så om man som fotbollsspelare tyckte att det var skitjobbigt så beror det alltså inte på att man är dåligt tränad eller så, bara att det var fel sport helt enkelt.

 

En sak man märker under en träningsvecka är att antalet spelare på träningarna alltid är som störst på torsdagar. Anledningen till det? Det traditionella torsdagsfikat så klart! Den här veckan var det Elin och Lilieqwisth som höll i fikat och det var de som började så ambitiöst i början av säsongen. I år skulle vi göra det annorlunda, det skulle bli nyttigare torsdagsfika. Fruktsallad, vaniljkvarg, knäckebröd och ägg bjöds det på denna första gång för säsongen. Det instagrammades och twittrades och våra följare blev mäkta imponerade. Men vårt nyttiga initiativ höll sig bara en eller två veckor och sen var vi tillbaka i våra gamla hjulspår igen. Onyttiga sockerbomber till kakor och köpebrödet innehållandes nästan bara vitt mjöl. Vi gjorde ett försök, men det kan vara svårt att bryta ovanor. Fast när det gäller onyttigt torsdagsfika så tror jag nog att det är en ovana vi kan leva med.

 

Avslutningsvis vill vi i LIF önska er en riktigt glad påsk! Så hörs vi snart här igen. (Förhoppningsvis).

 

#15


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0