3 goa poäng till LIF nere i Oskarshamn!

Ja, i söndags var det dags för LIF's div. 3 lag att ta sig en tripp ner mot Mönsterås för ännu en match! När bussen lämnade borovallen räknade vi alla på våra små händer och vi fick ihop det till att 12 tappra skulle med på dagens match. Väl nere i Mönsterås möttes vi av en slående värme! Minst 16 grader måste det ha varit i luften och underställen lämnades inne i omklädningsrummet. Inne i omklädningsrummet tog alla varsin plats och satte sig, en tystnad som heter duga la sig över hela rummet... Peppe kom in och märkte att något inte stämde: "Va de detta för begravningsstämning?!" Och med de orden taggade vi alla upp och skulle visa att, NÄHE! Nu är det dags att knyta näven i ficken och spela hem 3 poäng till Landsbro! Den stora snackisen i omklädningsrummet var apelsinerna som vi fått med i frukthinken! Efter en röstning kom vi fram till att de var goda. Ute på planen drar uppvärmningen igång och det ser taggat ut! Detta måste ju bara betyda en sak: Landsbro tänker inte ge sig förrens 3 poäng är i hamn!

Första halvlek börjar lite trevande och efter bara 4 min kan mönsterås göra matchens första mål efter att LIF inte varit riktigt på tårna. Anna S som fick börja spela på innemitten känner sig inte riktigt hemma där inne och hon känner att, näe, detta är nog inte rätt plats för mig. Efter en lång tids sjukdom kommer Elin A in på planen och tar över innemitten medans Anna går ut på en kant, där verkar hon trivas bättre. Hon riktigt skuttar fram som en kalv på grönbete :) vilken lycka. Spelet rullar vidare och LIF har många chanser att göra mål, men den lille vite vill helt enkelt inte in... Men så tillslut, efter 29 spelade minuter får Josse tag i bollen, hon tittar upp och ser att hon inte har något perfekt passning, hon tar ett par rappa kliv frammåt och mönsterås målvakt kommer utrusande. Lugnt och fint gör Josse en liten dragfint och hon kan enkelt lägga in bollen i öppet mål! Mönsterås målvakt kunde bara ligga där ute i straffområdet på mage och beundra den fina finten och tjusiga målet! JA, nu är vi på gång i LIF! Bollen rullas fint och man spelar mest på mönsterås planhalva. Dock kommer Mönsterås på en kontring efter missförstånd mellan målvakt och backlinje och det är så sjukt nära att man får 2-1 i röven. Men tänka sig! Vår målis, hjälte, Frida gör en kanon räddning och hon offrar hela sin högerpatte för att det inte ska bli mål! Peppe vrölar till att vi måste skärpa till oss och inte spela som klantskallar. Väl valda ord och LIF tar tag i matchen igen. Efter 39 minuter spelade får Anna S som numera springer ute på kanten ett kanonläge framför mål och hon gör inga misstag. Mitt inne i gröten kan hon skjuta in 1-2 målet och LIF är i ledning för första gången i matchen.

I andra halvlek är det bra spel och LIF kommer till endel avslut. Tyvärr inte några superfarliga chanser men man biter ihop och försöker en gång till. Dock är det Mönsterås som gör 2-2 efter 60 minuter spelade. Vi visste att det skulle bli en tuff match och i detta läget är det inte lönt att vika ner sig. Hörna tilldelas LIF och efter att 4 av 5 hörnor sedan innan inte lyckats komma in rätt i straffområdet så försöker vi med en vänsterfotad från Mönsterås högra hörnflagga. Elin tar tast ända bortifrån längdhoppsgropen och skuttar fram och skjuter in bollen. Hon tittar efter vart bollen hamnar och helt plötsligt ser hon den I MÅL! Jajjemensan! Det är Eve Söderberg som har fått fötterna på bollen och hon gör 2-3 till LIF! Vilken lycka :D nu gäller det bara att hålla i detta och försöka göra 1 mål till framåt. Men LIF lyckas inte få in bollen även att man har goda chanser. Elin håller på att kremera och ber därför om byte. Eve Ström får i uppgift att ta hand om innemitten och hon är väl något tveksam, men gör det bästa av situationen och spelar riktigt bra där inne! Det sista som händer i matchen är att Mönsterås får en hörna efter lite slarv i LIF's straffområde. Spänningen är oliiiiidlig! Hörnan slås, vart är bollen?!?!? Där är bollen! Utskjuten mot sidlinjen och domarn tar pipan i mun och Pippipipip PIPIP! Matchen är slut och Landsbro tar hem 3 underbara poäng! Yeeeeay :D lyckan efter seger går inte att ta fel på & seger ringen bildas i vanlig ordning efter en vinst! Och vi märkte att det var ett tag sedan vi hoppade i ringen nu för all segerenergi riktigt sipprar ut ur allas ögon och öron!

Nu är det bara 2 matcher kvar för denna säsongen occh vi ska göra allt vi kan för att vinna! Vi är ju ett sådant gött gäng och vi förtjänar en plats i div. 3 tycker jag! :) ses på söndag! Då drar vi till Växjö för näst sista matchen, följ gärna med och heja fram oss till 3 poäng!